середа, 17 травня 2017 17:19

Профспілки біля стін Кабінету міністрів вимагають відставки Гройсмана

Профспілки біля стін Кабінету міністрів вимагають відставки Гройсмана
На мітингу встановлена ​​сцена, на якій виступають представники громадських організацій

У Києві проходить акція протесту під назвою "Ні геноциду українського народу!". Під стінами Кабінету міністрів зібралося близько тисячі людей. У тому числі представники громадських організацій, волонтери та учасники АТО. Українці публічно заявили про свою незгоду з діями Володимира Гройсмана і вимагають відставки уряду.

Організаторами мітингу виступили Всеукраїнські профспілки "Справедливість і солідарність", Всеукраїнська професійна спілка найманих працівників, Всеукраїнський суспільно-політичний рух "Український Дім", громадська організація "Союз захисників Вітчизни".

З головних вимог мітингувальники озвучили:

- Негайне зниження тарифів, перерахунок вартості газу, опалення, електроенергії та інших комунальних послуг для населення України, і приведення їх до рівня реальної вартості.

- Припинити геноцид українського народу, відновити фінансування системи соціального забезпечення до рівня гідного життя людини.

- Припинити провальні реформи в медичній та освітній сферах.

- Негайна відставка уряду Володимира Гройсмана.

Заступник голови Всеукраїнського суспільно-політичного руху "Український дім" Ніна Кравчук пояснила, чому представники різних організацій вирішили об'єднатися, щоб вийти на мітинг.

"Нас постійно годують обіцянками, але ми вже наїлися. Ми представляємо різні організації, але наміри у нас однакові. І ми хочемо, щоб основні закони нашої країни виконували".

Люди, які зібралися на акції протесту, впевнені, що під час правління прем'єра Володимира Гройсмана жодна з впроваджених реформ не була успішною.

Олег Мартинов, заступник голови Спілки захисників Вітчизни прокоментував ситуацію наступним чином:

"Люди, які не перекуплені політичними структурами, і розуміють, до чого йде все це так зване АТО, почали об'єднуватися. Ця акція попереджувальна, нехай побачать скільки нас. Поки що це будуть тільки люди з Києва. Якщо до нас не прислухаються - ми піднімемо всю Україну".

На мітингу встановлена ​​сцена, на якій виступають представники громадських організацій, звучить гімн, українські пісні та патріотичні гасла. Ніяких інцидентів і подій не відбулося. На вимогу мітингувальників до влади "Вийти і пояснити, що конкретно було змінено та вдосконалено в країні за 3 роки після Майдану" на діалог ніхто не вийшов. Кілька представників профспілок вирішили піти на переговори з владою в Кабмін. Але з камерами їх не пустили, після чого представники організацій покликали людей піти з ними і попросили всіх взяти телефони з камерами. "Акція мирна і схвалена Київською міською адміністрацією. Проходить без будь-яких політичних прапорів", - відзначили організатори.

Зараз ви читаєте новину «Профспілки біля стін Кабінету міністрів вимагають відставки Гройсмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути