Ексклюзиви
понеділок, 07 жовтня 2013 10:05

Про реабілітацію Тимошенко поки не йдеться — експерт

Про реабілітацію Тимошенко поки не йдеться — експерт
Фото: gazeta.ua

У питанні відправлення екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордон досі до кінця не зрозумілий юридичний механізм. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог
Георгій Чижов.

"Якщо йдеться про помилування, то це буде позбавленням від подальшого відбування строку. А тут є питання. Якщо Тимошенко буде помилувана, це означатиме, що після покращення стану здоров'я вона може повернутися в Україну і бути вільною людиною. Інша справа, що на неї тут чекатимуть кримінальні справи. Можливо, влада їх пред'явить інше звинувачення. Тому може бути безпрецедентний варіант — дозвіл виїхати за кордон на лікування без відміни вироку", - зазначив він.

За словами експерта, ризиком для Януковича є те, що як тільки Тимошенко опиняється на свободі, "її голос стає голоснішим". "Вона повернеться до лав опозиції і перетворитися у дієвого політика. Хоча балотуватися в президенти не зможе, бо матиме не погашену судимість. Бо поки не йдеться про її реабілітацію. Євросоюз не може ставити таку умову Україні", - наголосив Чижов.

"За кордоном Тимошенко візьме на себе роль арбітра для опозиційних лідерів. Коментуватиме кожен крок. Не можна виключати, що вона домовиться із Кличком про те, що по поверненню очолить Кабмін, якщо він буде президентом. Це допоможе консолідувати електорат. Не обов'язково про це офіційно заявляти. Вона може просто вести кампанію по його підтримці. Яценюку в цій ситуації діватися нікуди. Повернення Тимошенко у велику політику його звідти вибиває. Тоді лишиться соратником Юлії Володимирівни на рівні Турчинова", - зауважив політтехнолог.

Зараз ви читаєте новину «Про реабілітацію Тимошенко поки не йдеться — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути