вівторок, 15 травня 2012 15:44

Спецтема: Качанівська колонія

Призупинення лікування може завдати шкоди здоров'ю Тимошенко - німецький лікар

Призупинення лікування може завдати шкоди здоров'ю Тимошенко - німецький лікар
Лутц Хармс: ми визначаємо, наскільки доцільно продовжувати процедури. Фото: radiosvoboda.org

Сьогодні колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відмовилася від лікування, яке призначив їй німецький лікар Лутц Хармс.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

За словами Толстанова, зранку та в обід Тимошенко мали проводити фізіологічні процедури, але вона не захотіла їх проходити через те, що напередодні було розголошено інформацію про її розпорядок дня.

Він запевнив, що ця інформація стосувалася того, як Тимошенко проводить обідні перерви, відпочиває, чи приймає процедури. Ніяких особистих даних про екс-прем'єра розголошено не було, зазначив Толстанов.

У свою чергу, донька Тимошенко Євгенія заявила, що як громадський захисник оскаржуватиме дії заступника міністра та Пенітенціарної служби.

"Було розголошено, що мати поправилася і що вона приймає фізіопроцедури. Це не було узгоджено ні з її захисниками, ні з нею. Мама також не задоволена тим, що у неї багато охорони, і ця охорона - чоловіки. Це не дає їй можливості вільно приймати процедури та нормально почуватися в палаті", - розповіла вона.

Хармс заявив, що лікування Тимошенко тимчасово припинене.

"Ми визначаємо, наскільки доцільно продовжувати процедури, бо пацієнтка під час прийому має бути розслаблена, а численні камери в палаті не дозволяють їй це зробити. Вона нервується, що за камерами спостерігають невідомо які люди. Призупинення лікування може нашкодити її здоров'ю, але продовжувати процедури зараз недоцільно", - зазначив він.

За його словами, завтра на Тимошенко чекає візит делегації з ПАРЕ.

Зараз ви читаєте новину «Призупинення лікування може завдати шкоди здоров'ю Тимошенко - німецький лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути