вівторок, 15 травня 2012 15:20

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко відмовилась від процедур у знак протесту проти порушення її прав

Тимошенко відмовилась від процедур у знак протесту проти порушення її прав
Юлії Тимошенко не сподобалося, що розпорядок її дня оприлюднили у ЗМІ. Фото: 24tv.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка перебуває на лікуванні в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" № 5 в Харкові, відмовилася від проведення процедур, повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов.

"Було зафіксовано німецьким лікарем, що Юлія Володимирівна відмовилася від проведення процедур. Це було заактовано. Протягом сьогоднішнього дня заходили ще фахівці, і було отримано відмову", - сказав заступник міністра на брифінгу журналістам у вівторок біля будівлі ЦКБ № 5.

За його словами, Тимошенко мотивувала свою відмову від процедур тим, що в понеділок ряд засобів масової інформації оприлюднили її розпорядок дня.

Як повідомив Толстанов з посиланням на слова німецького лікаря Лутца Хармса, який лікує екс-прем'єра, Тимошенко ухвалить рішення про відновлення або відмову від поновлення процедур після зустрічі з дочкою й адвокатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко почувається краще, але ще дуже худа - Власенко

У свою чергу, дочка Тимошенко Євгенія підтвердила, що її мама відмовилася від проведення процедур "в знак протесту" проти поширення особистої інформації без її згоди.

"Вчора заступник міністра охорони здоров'я та Пенітенціарна служба розповсюдили графік лікування моєї мами. Це не було погоджено ні з доктором Хармсом, ні з моєю мамою. Ми сьогодні подаємо скаргу до Європейської суд про порушення ст.8 Європейської конвенції з прав людини у зв'язку з поширенням особистої інформації без згоди людини", - сказала Євгенія Тимошенко журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко почуває себе краще і навіть трохи набрала вагу - лікар

На її думку, оприлюднення графіка процедур та вільного часу Тимошенко напередодні було зроблено для того, щоб у вівторок прокуратура у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, де розглядається касація на вирок по "газовій справі", могла попросити про перенесення слухання справи, пославшись на те, що екс-прем'єр проходить курс лікування.

Євгенія Тимошенко заявила також, що вважає поширення інформації про графік лікування та вільний часу її матері є не єдиним порушенням її прав. "Чому її охорона - чоловіки? Чому у всіх приміщеннях, і там де проходить терапія, стоять приховані камери? Чому її розпорядок дня оприлюднять без її згоди?", - підкреслила дочка екс-прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доповідач у справі Тимошенко - екс-глава трибуналу. Це символічно", - Власенко

Вона не змогла відповісти, в якому випадку її мати готова відновити процедури і припустила, що цією інформацією володіє Хармс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовилась від процедур у знак протесту проти порушення її прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути