понеділок, 01 лютого 2010 08:35

Призначити Луценка керівником МВС Ющенку підказав Саакашвілі

Призначити Луценка керівником МВС Ющенку підказав Саакашвілі

Президент Віктор Ющенко на початку своєї каденції був "зв"язаний" обіцянками гарантій недоторканності екс-президента Леоніда Кучми.

Такий висновок можна зробити зі слів в.о. міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в ефірі програми "Чорне і біле" на телеканалі Тві.

Міхо - Ющенку: хочеш змін - признач керівником МВС самого безбашеного революціонера

Розповідаючи про те, як він був призначений на посаду глави МВС при формуванні першого уряду Юлії Тимошенко, Луценко зазначив:

"Після перемоги (на виборах 2004 року) Ющенко відпочивав у Карпатах разом зі своїм хорошим другом Михаїлом Саакашвілі".

"Міхо сказав йому: якщо хочеш радикальних змін - признач міністром внутрішніх справ самого безбашеного революціонера, але при цьому признач радикально налаштованого генпрокурора, який буде стримувати його в рамках, а з іншого боку - доводити до кінця початі їм справи", - сказав він.

"Першу частину Ющенко виконав, іншу, на жаль, будучи зв"язаним, на моє глибоке переконання, обіцянками гарантій недоторканності Кучмі і його оточенню, а такою гарантією був Піскун (екс-генпрокурор Святослав Піскун), він не виконав", - заявив Луценко.

"У результаті шалений наступ міліції, який давав десятки резонансних справ через 2-3 місяці після мого призначення, залишився під сукном в Генпрокуратурі, яка не мала ніякого бажання змінювати країну", - зазначив він.

Крім того Луценко вважає помилкою Ющенка призначення на посаду генпрокурова Олександра Медведька.

За словами в.о. керівника МВС, посаду генпрокурора повинна обійняти людина, не пов"язана з "системою і номенклатурою".

"Я не маю претензій у професійному плані до генпрокурора Олександра Медведька. Він прекрасний фахівець і хороша людина. Але він 25 років пропрацював на Донбасі, і певні психологічні, політичні залежності існують", - сказав Луценко.

"Потрібен прокурор, який так як я прийде, не пов"язаний ні з системою, ні з номенклатурою. Тільки він здатний дати об"єктивну оцінку тим матеріалам, яких ціла купа лежить в стінах прокуратури", - підкреслив в.о. глави МВС.

За матеріалами: Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Призначити Луценка керівником МВС Ющенку підказав Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути