субота, 04 травня 2013 11:10

"Призначення референдуму на 18 серпня - це вигадки" - політолог

"Призначення референдуму на 18 серпня - це вигадки" - політолог
Кость Бондаренко. Фото: ru.tsn.ua

"Регіонали" не призначали всеукраїнський референдум на 18 серпня, адже досі не визначилися чи його узагалі варто проводити. Натомість опозиціонерам вже учуваються конкретні дати. Так прокоментував Gazeta.ua заяву координатора громадського руху "Спільна справа" Олександра Данилюк, політолог Кость Бондаренко.

Данилюк повідомив, що джерела в Адміністрації президента називають дату проведення Всеукраїнського референдуму, а саме 18 серпня цього року. Винесуть зміни до Конституції, які суттєво посилять внутрішньополітичні повноваження президента, нівелюють парламент та дозволять Україні інтегруватися до Євразійського союзу.

"Ця ідея поки існує лише в головах тих, хто про це говорить. Її обговорювали детально і неодноразово в різних колах влади. Однак наскільки мені відомо немає кінцевого рішення і кінцевої дати. Як на мене, сьогодні це фейк. Немає чіткого розуміння для чого потрібен референдум", - каже Бондаренко.

"Провести референдум це не так просто як повести пальцем. Насправді потрібна ціла процедура, підготовча акція. Якби референдум 18 серпня таки організовували, то все це було б очевидно. 50 днів дають лише на підготовку за законом. Тобто, вже у червні місяці мали б стартувати. Місяць до старту - за цей місяць мали б провести якусь підготовчу роботу. Вже якісь рішення мали б обговорювати на офіційному рівні. Був би витік не такої інформації, що десь, хтось, щось сказав, а витік реальних документів. У нас же інформація настільки зливається від влади до опозиції і навпаки, що вже завтра все було б у пресі", - наголосив він.

На його думку, оголошуючи дату референдуму, опозиціонери навмисне приурочують її до річниці ГКЧП.

"Хтось з політиків десь почув, що саме на 18. Чому 18? Бо це найближче число до 19, а 19 — річниця ГКЧП. Навмисне говорять так, щоб пов'язати ці речі. Хоча влітку навряд чи він буде узагалі", - запевнив політолог.

Він також зауважив, що неминуче виникне і запитання що далі робити із результатами референдуму.

" Вони автоматично мали б вступати у дію. Має бути якийсь орган, який мав би впровадити нові закони, переписати статті Конституції, узгодити законодавство і так далі. Є дуже багато питань, на яких поки немає відповідей. Поки їх не знайдуть, призначати дату проведення не будуть", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «"Призначення референдуму на 18 серпня - це вигадки" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути