Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2012 18:33

Призначення мерів стало масовим явищем в Україні - політолог

Призначення мерів стало масовим явищем в Україні - політолог
Сергій Таран: Виборці мають сказати хто буде мером. Фото: press.liga.net

Політолог Сергій Таран вважає, що керівником міста має бути мер, а те, що сьогодні в Україні назначають їх — це стало масовим явищем.

Про це він розповів Gazeta.ua, коментуючи те, що президент Віктор Янукович привселюдно назвав новим мером Єнакієве можливого кандидата на цю посаду від Партії регіонів Валерія Олійника.

"У нас в столиці України керівник міста, теж має бути мером, і теж його мають обирати. Зараз він у нас призначений, тому для Януковича є абсолютно не новим призначати керівників міст. Це дуже погано. І крім того, що це є узурпацією влади, мені нічого додати", - пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович уже "призначив" нового мера Єнакієвого

Відповідаючи на питання, чи може стати Олійник мером міста, він сказав: "Я вважаю, що потрібні вибори, а виборці мають сказати хто буде мером".

Також, на його думку, психологічно така заява президента може вплинути на вибір громадян. "В Єнакієво це дуже складно буде, бо там дуже складний регіон. Але, можна точно сказати, що це негативно вплине на позицію в . Києві, коли Попов - не є мером, а виконує його обов'язки, бо він призначений. Тобто такі заходи в регіонах негативно впливатимуть на імідж "регіоналів", - додав Таран . Окрім того, він зазначив, що призначення із боку влади стає масовим явищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не назначив мера, "він говорить все, що йому в голову стукне" - Бригинець

Нагадаємо, Віктор Янукович привселюдно назвав новим мером Єнакієве можливого кандидата на цю посаду від Партії регіонів Валерія Олійника.

Вибори мера Єнакієве замість померлого у вересні Сергія Рухадзе призначені на 16 грудня. На даний момент законним в.о. мера м. Єнакієве є секретар Єнакіївської міськради Тетяна Богданова.

Зараз ви читаєте новину «Призначення мерів стало масовим явищем в Україні - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути