понеділок, 15 січня 2018 15:47

Призначення глави НБУ та членів ЦВК: Парубій закинув м'яч Порошенку

Призначення глави НБУ та членів ЦВК: Парубій закинув м'яч Порошенку
Спікер ВР Андрій Парубій пообіцяв, що у кадрових питаннях за парламентом затримки не буде. Фото: укроп.org

Верховна Рада розгляне кандидатів на посаду глави Нацбанку та членів ЦВК відразу після того, як президент Петро Порошенко внесе відповідні подання.

Про це сказав голова ВР Андрій Парубій на брифінгу після погоджувальної ради.

"Верховна Рада може розглядати на посаду голови Національного банку кандидатуру, яку подає президент. З моменту, як ця кандидатура буде подана у Верховну Раду, зроблю все можливе, щоб вона якомога швидше з'явилася у порядку денному. Це стосується і членів Центральної виборчої комісії", - сказав Парубій.

"Усі кандидати у члени ЦВК мають пройти спецперевірку. Це займає два-три тижні. По всіх кадрових питаннях, як тільки буде подання, я ініціюватиму якомога швидшу спецперевірку, щоб ми могли розглянути питання на засіданні. За Верховною Радою затримки не буде жодної", - додав спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка анонсували подання на нових членів ЦВК

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева подала президентові заяву про відставку з 10 травня 2017 року за власним бажанням. Із 8 серпня до 26 вересня Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці. З 26 вересня - у відпустці за свій рахунок до затвердження її відставки. Виконувати обов'язки глави НБУ призначили її першого заступника Якова Смолія. Саме його кандидатуру розглядають на це призначення.

У 13 із 15 членів сплив термін повноважень. Вони продовжують виконувати обов'язки на підставі змін до закону про ЦВК. Постанову про заміну членів ЦВК у парламенті зареєстрували ще у 2015 році. Однак через відсутність компромісу між фракціями та президентом, це питання гальмується.

Зараз ви читаєте новину «Призначення глави НБУ та членів ЦВК: Парубій закинув м'яч Порошенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути