понеділок, 09 серпня 2021 15:36

Приєднання України до НАТО вже вирішене - посол Великої Британії

Приєднання України до НАТО вже вирішене - посол Великої Британії
"Стосовно інституційних реформ, яких вимагає членство, то тут залишається багато роботи", заявила Мелінда Сіммонс. Фото: BRITISH EMBASSY KYIV

Держави НАТО підтримують прагнення України приєднатися до Альянсу й це питання практично вже вирішено. Однак є питання до України щодо реформ, яких вимагає членство. Про це заявила Мелінда Сіммонс, посол Великої Британії в Україні в інтерв'ю ВВС.

"Держави НАТО підтримують прагнення України приєднатися до НАТО. Можна сказати, що питання про те, чи може Україна приєднатися, вже вирішено. Питання в тому, що для цього потрібно. І от розмови про це з українською стороною відбуваються регулярно, а зрушень немає. Моє завдання як посла контактного посольства НАТО (статус "контактного посольства НАТО" є тимчасовим і переходить від однієї дипмісії союзника до іншої щодва роки. З 2019-го цей статус мають спільно британське й канадське посольства) полягає в тому, щоб поширювати обізнаність про НАТО й розвіювати дезінформацію.А також у тому, щоб вести діалог з Україною, підтримувати й допомагати їй на шляху до членства", - заявила Сіммонс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Форум, Хортиця, Єрмак – як минув тиждень Зеленських у фото

Із залученістю України, її участю в операціях НАТО - усе чудово, і прогрес є очевидним, додала Сіммонс. "Але щодо інституційних реформ, яких вимагає членство, то тут залишається багато роботи, - у деяких сферах більше, ніж в інших. Одна з них - інституційна реформа в галузі оборони. Я послідовно і скрізь наголошую: воювати на фронті важливо, але так само важливо мати надійну систему підтримки в тилу. І тут має бути якийсь поступ", - сказала Сіммонс.

Додала: "До того ж статус партнера розширених можливостей та план дій щодо членства чітко свідчать: є супутні реформи, у яких також має бути прогрес. Це судова реформа й реформа безпекового сектору".

30 липня президент Володимир Зеленський призначив главою місії України при НАТО колишнього посла України у Великій Британії Наталію Галібаренко. Голови місії України при НАТО не було з серпня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Приєднання України до НАТО вже вирішене - посол Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути