середа, 14 грудня 2016 12:12

Приватизацію ОПЗ згортають, завод очолить екс-помічник Кононенка - джерело

Приватизацію ОПЗ згортають, завод очолить екс-помічник Кононенка - джерело

Готується план згортання приватизації Одеського припортового заводу і зміни керівництва підприємства.

Про це "Економічній правді" повідомило джерело, близьке до керівництва Фонду державного майна.

За його словами, готується план згортання приватизації ОПЗ або її "перенесення на кращі часи". Він каже, що остаточне рішення прийняте на вихідних під час зустрічі "на найвищому рівні".

"Далі буде тільки гірше. Наступний крок - зміна керівництва заводу. Відомо, що очолить його Державін (Володимир Державін, заступник голови Фонду держмайна), а ви знаєте, чия це людина", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я б вас всіх позвільняв" - Гройсмана розізлив провал приватизації

Джерело повідомляє, що можливі два варіанти. Обидва передбачають заробляння на збитках підприємства.

"Перший - буде оголошено "відкритий" конкурс для визначення постачальника газу на завод, який може виграти чергова Antra (на початку листопада в ОПЗ з'явився новий постачальник газу - австрійська компанія Antra. Через обмеження НБУ на імпортні операції сторони уклали угоду - Antra постачає на завод газ, отримує аміак і карбамід і платить підприємству за переробку сировини в кінцевий продукт. Завод у рази знижує виручку. - Gazeta.ua). На завод буде заганятися газ за завищеними цінами, який оплачуватиметься, швидше за все, за рахунок кредитування державних банків", - відзначає співрозмовник.

"Другий варіант - створюється один ексклюзивний постачальник, який виводиться за межі будь-яких ембарго. І цьому постачальнику дозволяється ввозити дешевий імпортний газ, щоб врятувати флагман української економіки", - додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд держмайна міг піти на поводу в Саакашвілі

Також співрозмовник наголосив, що міжнародним фінансовим інститутам, зокрема представникам МВФ і ЄБРР, відомі майбутні плани української влади щодо ОПЗ.

Володимир Державін був помічником народного депутата від БПП Ігоря Кононенко на громадських засадах, до призначення заступником голови Фонду держмайна.

ФДМ після закінчення терміну подання не отримав жодної заявки на участь у конкурсі з продажу 99,567% ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Раніше стало відомо, що група DCH Олександра Ярославського відмовилася від участі в конкурсі після отримання додаткової інформації про фінансово-господарську діяльність ОПЗ. Компанія Коломойського і Хомутинніка також відмовилася від участі в приватизації підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Приватизацію ОПЗ згортають, завод очолить екс-помічник Кононенка - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути