четвер, 28 березня 2013 21:58

Прийшли Попови і три роки розповідали про "папєрєдніков" - Асадчев про дії столичної влади

Прийшли Попови і три роки розповідали про "папєрєдніков"  - Асадчев про дії столичної влади
Валерій Асадчев Фото: poltava.pl.ua

Система комунального господарства в Києві перестала працювати після мера Олександра Омельченка. Про це розповів Gazeta.ua губернатор Полтавської області у 2006-2010 роках Валерій Асадчев, коментуючи дії столичної влади щодо ліквідації наслідків негоди.

"Віце-прем'єр Олександр Вілкул і голова КМДА Олександр Попов кажуть, що не спали п'ять діб, бо займалися ліквідацією наслідків негоди. Раніше працювала чітка система комунального господарства. Коли вона налагоджена, можна спати спокійно. Система перестала працювати після мера столиці Олександра Омельченка. Прийшли Попови і три роки розповідали про "папєрєдніков", - каже Валерій Асадчев, 59 років, народний депутат III та IV скликання.

"До зими готуються влітку. Аналізують, скільки потрібно техніки. Ведуть перемовини з підприємствами. Під час сильного снігопаду задіюють машини військових, служби зеленого господарства. Мобілізують солдат, студентів. Таким чином давали раду й значно складнішим проблемам", - зазначив він.

На його думку, у тому, що комунальники не можуть розчистити дороги через покинуті автомобілі, винна влада.

"У Києві досі не вирішили проблему паркування. На Заході під час надзвичайних ситуацій з вулиці прибирають будь-які автомобілі, ні в кого не питають. А в Києві досі не можуть розчистити дороги, бо там стоять машини. Люди роблять нерозумно, але влада має встановити правила і слідкувати за їх виконанням. У Європі основні магістралі розділені на кілька смуг. На одній їдуть приватні автомобілі, на іншій - громадський транспорт. Паркування дозволено у відведених місцях з одного боку. Для вантажного транспорту в Києві треба збудувати повну об'їзну дорогу. Чому її досі нема у місті з населенням у 4 мільйони?", - наголосив Асадчев.

Також він вважає, що в Києві мають бути кілька залізничних вокзалів.

"Проблема вкотре показала проблему залізничного вокзалу. Люди там ледь не подушилися. Про це вже 20 років говорять. У надзвичайній ситуації один вокзал не спроможний пропустити такий пасажиропотік. Їх у великому місті має бути кілька. Почали будувати на Дарниці та Біличах і покинули. Хоч витратили шалені гроші",- поскаржився Асадчев.

"Київ прибере зараз тільки Господь. Сніг не вивозять. А коли він розтане, може статися повінь. Ливньовку не чистили років 10. І якщо вода в Дніпро піде зверху, з Росії та Білорусі, - буде стихійне лихо", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Прийшли Попови і три роки розповідали про "папєрєдніков" - Асадчев про дії столичної влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути