пʼятниця, 05 квітня 2013 17:10

Спецтема: Демарш провладної більшості

"При нормальному варіанті, Рибак, як організатор узурпації, мав би сісти" - нардеп

"При нормальному варіанті, Рибак, як організатор узурпації, мав би сісти" - нардеп
Володимир Бондаренко. Фото: news.liga.net

"Виїзне" засідання більшості не ухвалило жодного закону, бо це було нелегітимно.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Бондаренко.

Говорячи про те, яка доля буде тих законопроектів, які було проголосовано вчора на "виїзному" засідання представниками більшості, нардеп зауважив, що це не має значення, оскільки у будь-якому разі вони є незаконними.

"Те, що хтось вважає їх (ці закони — ред.) прийнятими — це не правильно. Там була якась імітація засідання, яке ми не визнаємо, оскільки на це "засідання" Ради не були допущені інші депутати. Таке було вперше в історії українського парламенту. У нас був випадок в "Українському домі", але туди пускали всіх. Тому це не є законне ухвалення", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми пішли видумувати новий креативний план, щоб вам було цікавіше" - більшість йде з Ради

Бондаренко не виключає, що ці законопроекти можуть бути проголосовані у сесійному залі, але це не означає, що вони були законними.

"Будь-що може у залі бути проголосоване, в тому числі і ці законопроекти, які є у порядку денному. Але це не значить, що вони вже прийняті. Вони можуть бути проголосовані в порядку, який існує сьогодні згідно з регламентом на легітимному засідання Верховної Ради", - пояснив парламентар.

Відповідаючи на зауваження, що "регіонали" і апарат Верховної Ради вважає ухвалені законопроекти легітимними, Бондаренко наголосив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо буде легалізоване засідання на Банковій, тоді варто говорити про смерть Ради - Зварич

"Можна назвати себе і "наполеоном". Але це абсолютний "брєд". Бо на засідання, на яке не допускається половина Верховної Ради — це узурпація повноважень єдиного законодавчого органу. За це, при нормальному варіанті, Рибак, як організатор узурпації, мав би сісти до в'язниці. І за це є кримінальна стаття. А те, що хтось там так вважає (що закони, проголосовані на Банковій законні — ред.) — це його право".

Якщо ці закони підпише президент Віктор Янукович, то, за словами парламентаря, він таким чином візьме всю відповідальність на себе за нелегітимну поведінку більшості: "Тоді він (Янукович) візьме на себе відповідальність за злочин, вчинений частиною депутатів Верховної Ради та головою Верховної Ради".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проведення "регіоналами" засідання поза межами Ради — кримінальний злочин - Палій

"Ми готові працювати, але за певних умов. По-перше, є декілька питань, які стали причиною блокування. Мова йде про скасування пенсійної реформи, оголошення виборів у Києві і розгляд питання про вотуму недовіри уряду, яке теж включено до порядку денного і пройшло через всі комітети. І ці питання треба розглянути", - наголосив Бондаренко.

 

Зараз ви читаєте новину «"При нормальному варіанті, Рибак, як організатор узурпації, мав би сісти" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути