пʼятниця, 05 квітня 2013 11:40

Блокуванням роботи Ради опозиція перешкоджає євроінтеграції України - "регіонал"

Блокуванням роботи Ради опозиція перешкоджає євроінтеграції України - "регіонал"
Попеску вважає, що опозиція своїми діями створює перепони для прийняття євроінтеграційних законів. Фото: mair.in.ua

Якщо опозиціонери продовжуватимуть блокувати роботу Верховної Ради, створюючи перепони для прийняття євроінтеграційних законів, – це означатиме, що вони перешкоджають євроінтеграції України.

Про це заявив народний депутат від фракції Партія регіонів Іван Попеску, повідомляє прес-служба партії.

Народний депутат звернув увагу на те, що пленарне засідання, яке відбулось учора в приміщенні комітетів ВР на Банковій, безумовно, було легітимним. Він зазначив, що депутати змогли попрацювати над необхідними для країни законопроектами, в тому числі йшлося і про ті, які є важливими для подальшої євроінтеграції України.

"Опозиція вже тривалий час перешкоджає роботі парламенту. І ми були змушені розпочати роботу. Оскільки до травня нам треба прийняти низку законів, які є важливими для подальшої євроінтеграції України і про які говорилося й під час зустрічі з Єврокомісаром Штефаном Фюле, і які випливають із Плану дій, що затвердив Уряд. Ми зробили перший крок – розпочали роботу. Якщо опозиціонери будуть і далі блокувати парламент та створювати перепони для прийняття важливих євроінтеграційних законів, всі їхні запевнення щодо євроінтеграційних намірів будуть лише нічим не підкріпленими заявами. І насправді це означатиме, що вони в черговий раз блокують просування України в європейському напрямку", - заявив парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми пішли видумувати новий креативний план, щоб вам було цікавіше" - більшість йде з Ради

Відповідаючи на запитання про те, чи встигне ВР прийняти відповідний пакет законів вчасно, до травня, політик зазначив: "Якщо Верховна Рада буде працювати в такому темпі, який ми взяли вчора – тобто обговорювати законопроекти, голосувати, приймати за основу, відправляти на доопрацювання тощо, ми можемо встигнути до травня прийняти більшість законів, які намітили. Але якщо буде знову блокування роботи парламенту опозицією – то, звичайно, ми можемо не встигнути. Партія регіонів, яка взяла на себе відповідальність за те, що відбувається в країні, і за те, що ми будемо будувати свої відносини з європейським співтовариством, шукатимемо можливості, щоб виконати всі наші завдання".

Попеску додав, що Україна зацікавлена в тому, щоб у листопаді цього року на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі говорилося про її чергові досягнення на євроінтеграційному шляху.

"Тож спільна робота депутатів над євроінтеграційним пакетом законів є важливою", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Блокуванням роботи Ради опозиція перешкоджає євроінтеграції України - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути