понеділок, 03 жовтня 2022 13:26

Президентом Республіки Сербської буде Додік – політик дуже любить Путіна

Президентом Республіки Сербської буде Додік – політик дуже любить Путіна
Проросійський політик Мілорад Додік лідирує на виборах президента Республіки Сербської. Фото: dw.com

Проросійський політик Мілорад Додік лідирує на виборах президента Республіки Сербської, державного утворення у складі Боснії та Герцеговини.

Після підрахунку 82% голосів виборців, він отримав 48,8% голосів, а його опонентка Єлена Тривич – 42,6%. Про це повідомляє "Європейська правда".

Додік відкрито підтримує російського президента Володимира Путіна та війну Росії проти України. Він прагне виходу Республіки Сербської зі складу БіГ. Перед виборами Додік літав до Москви для зустрічі з диктатором Путіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто перемагає на дострокових виборах у Болгарії

Він також обіцяв "поважати" результати псевдореферендумів Путіна в Україні.

Вибори у Боснії відбуваються на тлі найгіршої політичної кризи в країні з часу закінчення війни в 1990-х роках. Спричинена вона сепаратистською політикою керівництва Республіки Сербської й погрозами блокади з боку боснійських хорватів.

За підсумками виборів, соратниця Додіка Желька Цвіянович буде представляти боснійських сербів у президії БіГ. Це – колективний орган влади, аналогічний до поста глави держави у Боснії.

У 2020 році Мілорад Додік "вляпався" у скандал через українську ікону, подаровану ним російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову.

У Латвії в суботу, 1 жовтня, пройшли парламентські вибори. За попередніми даними, там лідирує партія чинного прем'єр-міністра Кріш'яніса Каріньша "Нова єдність". Тим часом найпопулярніша серед російськомовних латвійців партія "Згода" цього разу до парламенту не проходить.

Зараз ви читаєте новину «Президентом Республіки Сербської буде Додік – політик дуже любить Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути