середа, 13 квітня 2022 16:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Президенти Польщі, Латвії, Литви та Естонії приїхали в зруйновану росіянами Бородянку
12

Фото: KPRP

Президенти Польщі Анджей Дуда, Литви Гітанас Науседа, Латвії Егілс Левітс та Естонії Алар Каріс приїхали в зруйноване російськими окупантами місто Бородянка в Київській області.

Президентів супроводжував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Бачили численні руйнування будинків та інфраструктури в селах Київської області. Вздовж доріг - розстріляні й спалені автівки. На багатьох - напис "Діти". Розповів нашим партнерам про численні злочини, які окупанти вчиняють на українській землі.

Говорили про необхідність запровадження масштабних санкцій, що допоможуть зупинити війну", - повідомив Шмигаль.

Арештовані кошти і власність Росії за кордоном мають піти на відбудову зруйнованої та пошкодженої інфраструктури в Україні, сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бучанська різанина: назвали кількість вбитих жителів громади

Лідери чотирьох країн планують зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. На порядку денному - надання військової і політичної допомоги Україні.

Приїхати в Україну сьогодні з цією делегацією планував і президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Напередодні він перебував у Польщі. Але Зеленський відмовився зустрічатися з ним у Києві через його зв'язки з президентом країни-агресора РФ Володимиром Путіним.

9 квітня в Києві перебував прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він анонсував нову фінансову та військову допомогу Україні.

Того ж дня прилітав до Києва канцлер Австрії Карл Негаммер. Він оголосив новий пакет санкцій проти Росії.

На день раніше Україну відвідувала голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона передала Зеленському опитувальник для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Президенти Польщі, Латвії, Литви та Естонії приїхали в зруйновану росіянами Бородянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути