субота, 08 вересня 2012 02:00

Президент Віктор Янукович вчинив мудро щодо "мовного" закону - Тігіпко

Президент Віктор Янукович вчинив мудро щодо "мовного" закону - Тігіпко

Про це в ефірі телеканалу Інтер сказав віце-прем'єр-міністр Серігй Тігіпко.

Він переконаний, що такі теми, як мовне питання, піднімати треба.

"Якщо ми не будемо говорити про проблеми, які сьогодні існують і реально турбують українців, то ми не вирішимо ніколи проблеми, ми їх просто заженемо в глухий кут. Це не покращить ситуацію. Я би змінив трохи тональність, коли  ми обговорюємо такі важливі питання. Я би трохи додав інтелігентності, коли ми обговорюємо такі моменти. Я би більше довіряв вченим, експертам, щоб вони більше про це говорили, а не політики", - вважає Тігіпко.

З питанням мови пов'язано питання прав людини, переконаний віце-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сімферополі вимагали ліквідувати державний статус української мови

"Мови – надзвичайно важливе питання. Одразу ми натикаємося на глобальне питання - права людини. Коли говорять про права людини, то основне з прав – це право на мову. І ніхто жодного закону, який би заборонив, не дай Боже, українську мову, не приймав. Ми повинні вирішити питання, щоб кожна людини будь-якої національності, яка живе в Україні, відчувала б себе комфортно.  На жаль, сьогодні цього немає", - наголосив Тігіпко.

Він зазначив, що українці мають потурбуватися про невеликі народи,які є в Україні.

"Ми повинні потурбуватися про татар, про болгар, у нас ще залишилися німецькі села, багато угорців. Ми повинні створити умови для них, щоби вони могли мати свою культуру. Від цього Україна тільки виграє", - підкреслив політик.

Тігіпко додав: "Зараз якраз президент поступив мудро – він зібрав фахівців. Вони зараз опрацьовують підходи. Він ще сказав, що ми повинні мати ще й хорошу програму розвитку української мови. Експерти працюють над цієї програмою".

"Тут абсолютно вірний підхід. Наштовхнулись на якусь проблематику, бачимо, що вийшли на протиріччя -  віддали експертам, хай попрацюють, після цього поправимо, якщо є така потреба", - підкреслив віце-прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Президент Віктор Янукович вчинив мудро щодо "мовного" закону - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути