Ексклюзиви
середа, 23 липня 2014 15:58

Президент суттєво відстає у реформах - Таран

Президент суттєво відстає у реформах - Таран
фото: 112.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк поки обіграє президента Петра Порошенка у реформаторських питаннях. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

За його словами, президент може надолужити втрачене, але тоді ми побачимо їхнє змагання - з одного і того ж питання будуть альтернативні законопроекти, що ускладнить роботу та можливість домовлятися. "Має бути один центр впливу, який займається реформуванням. Сьогодні Порошенко, як керівник держави, ініціював це питання. Наскільки цей орган буде ефективним та впливовим, побачимо по складу людей, яких туди наберуть. Ще не до кінця зрозуміло, хто там буде, і як конкретно проходитиме робота цієї ради. Тому з оцінками доведеться зачекати", - зазначив експерт.

Політолог вважає, що Порошенко хоче показати, що за реформи в країні відповідає тільки президент. "Позиціонує себе так, що саме він є тим реформатором, який виведе Україну з кризи. Насправді реформи мали початися ще в червні - після обрання його президентом. Поки він тут суттєво відстає. Пропозиції, які йдуть від президента по децентралізації, змінам до Конституції не є свідченням того, що пропонуються якісь реформи. Тому він має активізуватися", - зауважив Таран.

Він наголосив, що народ має великі очікування від президента. "Якщо він хоче вести свій блок на дострокові вибори, йому треба буде про щось звітувати перед людьми. Сьогодні йому немає, про що говорити. АТО не завершена, реформ немає. Але ж він брав на себе зобов'язання. Можливо, до виборів він щось встигне зробити", - додав політолог.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Національної ради реформ.

Зараз ви читаєте новину «Президент суттєво відстає у реформах - Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути