вівторок, 11 жовтня 2022 21:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент сказав про ефект від вимкнутих електрочайників і прасок

Президент сказав про ефект від вимкнутих електрочайників і прасок
Президент Володимир Зеленський закликав і надалі обмежувати споживання електроенергії у пікові години. Фото: pixabay.com

Завдяки тому, що українці вчора дослухалися й обмежили споживання електрики у пікові години, вдалося зберегти десяту частину енергії в країні.

Сьогодні і найближчим часом варто це робити також. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Дякую всім українцям, які вчора дослухалися й обмежили власне споживання електрики у пікові години – із 17-ї до 22-ї. Завдяки нашій із вами сумлінності вдалося зберегти у середньому по країні десяту частину енергії, що дало змогу системі працювати стабільніше", – заявив президент.

Зеленський назвав мету – берегти чверть електрики у пікові години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Дніпропетровщині оголосили режим тотальної економії електроенергії

"Будь ласка, переносьте споживання енергії технікою, що потребує багато електрики, на інші години доби. Це нескладно для окремої людини, і це дає великий результат у межах всієї нашої країни", – звернувся Зеленський.

10 жовтня Офіс президента закликав українців обмежити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00. Це допоможе пройти критичні навантаження електромереж, пояснили.

Після масованих російських обстрілів президент зібрав нараду з урядовцями. Громадян попросили у вказаний час не користуватися найенергозатратнішими приладами –електрообігрівачами, бойлерами, електроплитами, мікрохвильовими печами, пральними й посудомийними машинами, електрочайниками, кавоварками, прасками.

Зараз ви читаєте новину «Президент сказав про ефект від вимкнутих електрочайників і прасок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути