вівторок, 02 серпня 2022 22:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент сказав, із чим асоціюються HIMARS

Президент сказав, із чим асоціюються HIMARS
Президент сказав про ефективність систем HIMARS на полі бою. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові американськими реактивними системами HIMARS щотижня наносять російським окупантам дедалі більші втрати.

Системи є дуже фективними. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні у вівторок, повідомляє Gazeta.ua.

"Слово "HIMARS" стало для нашої країни майже синонімом слова "справедливість". Українські оборонці зроблять все для того, щоб окупанти щотижня відчували дедалі болісніші втрати завдяки цим дуже ефективним системам", – заявив Зеленський.

Подякував президенту США Джозефу Байдену і американському народу за новий пакет оборонної підтримки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навіть американці здивовані" – український генерал про HIMARS, якими "трощать" росіян

Україна поки що не може повністю зламати перевагу російської армії в артилерії та в живій силі, водночас сказав Зеленський.

"І це дуже відчувається в боях, особливо на Донбасі – Піски, Авдіївка, інші напрямки. Там просто пекло. Цього навіть не описати словами. І кожен українець повинен бути завжди вдячним нашим воїнам, які захищають українські позиції там попри відчутну вогневу перевагу терористів", – заявив.

Щодня українські дипломати й усі інші представники нашої держави роблять усе можливе й неможливе, щоб отримати для України ту зброю, яка "допоможе зупинити цю орду".

"І щоб переконати всіх, хто ще, буває, сумнівається щодо постачання. Сьогодні я дякую також і цим людям – кожному й кожній, хто забезпечує постачання зброї, хто просуває необхідні рішення у державах-партнерах, хто буквально живе у цих переговорах щодо зброї", – сказав Зеленський.

1 серпня США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $550 млн. Йдеться про 75 тис. снарядів для артилерії 155-міліметрового калібру, а також ракети для реактивних систем HIMARS.

Вчора Україна отримала чотири додаткові американські реактивні системи.

Зараз ви читаєте новину «Президент сказав, із чим асоціюються HIMARS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути