Ексклюзиви
пʼятниця, 24 серпня 2018 09:52

Президент Польщі привітав українців з Днем Незалежності

Президент Польщі привітав українців з Днем Незалежності
Президент Польщі Анджей Дуда привітав з 27-ю річницею Незалежності України Фото: geopolityka.net

Президент Польщі Анджей Дуда привітав з 27-ю річницею Незалежності президента України Петра Порошенка та українців.

"Хочу запевнити Вас у повазі до Українського Народу, який наполегливо будує Незалежну державу та готовий на найбільші жертви перед лицем порушення міжнародного права та збройної агресії з боку сусіда. Хочу наголосити на незмінній підтримці Республікою Польща суверенності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Виразом цього є ініціативи, прийняті в цій сфері на форумі Ради безпеки ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу та НАТО", – йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Президент Польщі наголосив, що європейські та євроатлантичні прагнення України "декларують подальшу діяльність Польщі на благо зміцнення відносин України з ЄС і НАТО, а також підтримку в реалізації амбітних внутрішніх реформ, що наблизять Україну до стандартів, прийнятих в цих організаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину українських земель передали Польщі

"Маю надію на досягнення позитивних результатів також в діалозі щодо трагічних сторінок нашої спільної історії. Я переконаний, що стратегічне партнерство Польщі і України має будуватися на фундаменті правди про минуле та в дусі сповідуваних обома народами християнських цінностей",
– сказав Анджей Дуда.

В привітанні Дуда зазначає, що в інтересах Польщі та Європи є Україна як сучасна держава, з добре функціонуючою економікою, що забезпечує високий рівень життя своїм громадянам.

Президент Польщі також переконаний, що подальшому зближенню суспільств Польщі і України служать партнерські контакти між державними установами, систематично зростаючий товарообіг, а також динамічний розвиток контактів між людьми.

Польща залишається стратегічним партнером України. Про це журналістам у Мюнхені сказав президент Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Президент Польщі привітав українців з Днем Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути