Ексклюзиви
субота, 17 лютого 2018 16:59

Польща залишається стратегічним партнером України - президент

Польща залишається стратегічним партнером України - президент
Польща залишається стратегічним партнером України, каже президент Петро Порошенко. Фото: ukrinform.ua

Польща залишається стратегічним партнером України.

Про це журналістам у Мюнхені сказав президент Петро Порошенко. Він розповів про зустріч з прем'єр-міністром Польщі Матеушом Моравецьким.

"Це була моя перша зустріч з паном Матеушом в якості прем'єр-міністра. Вона була достатньо конструктивною. Ми проговорили його візит до України, напрямки економічної, військово-технічної співпрацю, відновлення роботи в рамках литовсько-польсько-української бригади, енергетичну безпеку, "Північний потік-2", - розповів Порошенко.

"В тому числі питання щодо закону (так званий "антибандерівський" закон. - ред.). Моя позиція щодо нього не змінилася, так само як і до чутливих питань нашої історії. Треба залишити історію історикам, а політики мають займатися майбутнім.

Ми чекаємо розгляду цього закону у польському конституційному суді. Це питання хвилює не тільки українців. Але Польща є нашим стратегічним партнером, адвокатом в європейській інтеграції", - продовжив він.

"Маємо прибирати з порядку денного питання, які розколюють нас. Мені здається, ця позиція була підтримана польським прем'єром і ми знайдемо порозуміння", - заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки забагато уваги приділяють українській історії - В'ятрович

Президент Польщі Анджей Дуда змінив формулювання щодо "українських націоналістів" у скандальному законі про інститут Національної пам'яті, відправляючи документ у Конституційний суд країни.

Зараз ви читаєте новину «Польща залишається стратегічним партнером України - президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути