середа, 01 лютого 2012 20:54

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Президент ПАРЄ провідає Тимошенко, щоб побачити "тризіркову в'язницю"

Президент ПАРЄ провідає Тимошенко, щоб побачити "тризіркову в'язницю"

Президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон має намір найближчим часом зустрітися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко в Качанівській виправній колонії, передає Українська правда.

"Я підготую найближчим часом відповідний запит. Міністр закордонних справ України, якого я прийняв у цьому робочому кабінеті кілька днів тому, намагався мене заспокоїти щодо умов утримання та стану здоров'я Юлії Тимошенко. Мені пояснили, що в'язниця, де її тримають, - тризіркова. Якщо цей пенітенціарний заклад такий комфортний, то і я, очевидно, можу туди навідатися з візитом", - сказав Міньйон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко обстежать восьмеро лікарів

Він також заявив, що вважає Тимошенко політв'язнем.

"Якби вона не була б політичним в'язням, то вже точно кимось дуже йому подібним. Варто називати речі своїми іменами. Бажання відсторонити її від політичного життя очевидно. Події аж надто схожі на політичний процес. Мова до того ж про жінку, а також про інших ув'язнених членів колишнього уряду. Вони опинилися за гратами в умовах, що здаються неоднозначними. Так, безумовно, Парламентська Асамблея, після довгих роздумів і тривалої роботи в комісіях, прийняла резолюцію, яку я цілком і повністю підтримую", - зазначив президент ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк обіцяє звільнити Тимошенко тільки після виборів

"Моя дружба до Юлії є щирою, я вважаю її дуже талановитою і непересічною особистістю. У мене зараз багато друзів в Україні, зокрема, і серед представників парламентської більшості. І я не можу ставати на ту чи іншу сторону. Але є більшість і є меншість. Більшість не має права позбавляти волі меншість. Я переконаний, що розумні люди завжди домовляться. І я з задоволенням приїду в Україну", - резюмував Міньйон.

Зараз ви читаєте новину «Президент ПАРЄ провідає Тимошенко, щоб побачити "тризіркову в'язницю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути