Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 17:09

Президент не готовий миритися з тим, що Міненерго працює в інтересах одного олігарха - експерт

Президент не готовий миритися з тим, що Міненерго працює в інтересах одного олігарха - експерт
Політолог Микола Давидюк: "Судячи з усього, нинішній в.о. міністра енергетики Юрій Бойко - тимчасова кандидатура". Фото: The Village Україна

У політичну сутичку за крісло міністра енергетики зараз залучені всі ресурси українських олігархів. Рінат Ахметов робить все, щоб Ольга Буславець, яка втратила міністерський портфель, зберегла вплив і посаду першого заступника міністра.

Про це повідомив політолог Микола Давидюк, коментуючи кадрові перестановки в Міненерго.

"Звільнена Ольга Буславець так і не позбулася приставки в.о., тому що для парламенту була очевидною її залежність від Ріната Ахметова. Проте, і в статусі виконуючого обов'язки вона чимало зробила для енергетичного монополіста: на 40% підвищила ціни на електроенергію , і зупиняла роботу атомних енергоблоків на догоду тепловим електростанціям ДТЕК. Не дивно, що покровитель першого заступника міністра Буславець зараз робить все, щоб вона не була з тріском звільнена з міністерства. Хоча для будь-якого нового міністра, саме рішення виглядає найбільш очевидним", - зазначив політолог.

"Судячи з усього, нинішній в.о. міністра енергетики Юрій Бойко - тимчасова кандидатура. Остаточне рішення багато в чому буде залежати від президента Володимира Зеленського. Поки ситуація виглядає так, що президент явно не готовий миритися з тим, що Міненерго відверто працює в інтересах одного олігарха. Зрештою, саме з президента люди буду питати, чому ціни на електроенергію в Україні є чи не найвищими в Європі", - резюмував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Президент не готовий миритися з тим, що Міненерго працює в інтересах одного олігарха - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути