вівторок, 22 листопада 2011 20:42

Президент Литви просить Януковича дотримуватись свободи зібрань
11

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Усі демократичні країни повинні гарантувати свободу слова, свободу зібрань та вираження своїх переконань.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте на відкритті Литовської ярмарки в Києві.

"Я дуже хочу, але не можу коментувати вашу Конституцію, але всі демократичні країни повинні гарантувати свободу слова, свободу зібрань та вираження своїх переконань — сказала Даля Грибаускайте, відповідаючи на питання про заборону святкувань на Майдані Незалежності в честь Дня Свободи.

Президент Литви перерізала символічну червону стрічку на відкритті ярмарки в одному з торгових центрів столиці. Згодом продегустувала українські та литовські сири та хліб. Усього на ярмарці представили понад 40 їх видів.

"Наші країни дужи близькі культурно. У нас є дуже багато спільних рис. Про це свідчить символіка — народні костюми, фольклор та національна кухня", - кажуть організатори ярмарку.

Нагадаємо, 19 листопада окружний адміністративний суд Києва заборонив будь-які акції на Майдані Незалежності в День Свободи. Зараз там йде спорудження штучної новорічної ялинки.

Як відомо, сьогодні, 22 листопада, у Києві відбулася зустріч президента України Віктора Януковича та президента Литовської Республіки Далі Грібаускайте у форматі "віч-на-віч".

Зараз ви читаєте новину «Президент Литви просить Януковича дотримуватись свободи зібрань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути