четвер, 16 лютого 2012 17:01

"Президент концентрує в своїх руках вплив на силові структури"

"Президент концентрує в своїх руках вплив на силові структури"

На чолі оборонного відомства потрібен стратегічний менеджер. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор з військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

Президент Віктор Янукович звільнив з посади міністра оборони Михайла Єжеля. Натомість призначив Дмитра Саламатіна. До цього він був народним депутатом від Партії регіонів, а останній рік очолював концерн "Укроборонпром", що розробляє, виготовляє та продає зброю.

"Призначення Саламатіна мотивоване завданнями "зверху" і цілями "знизу". Перше - забезпечити виборчу кампанію в парламент. Задля цього президент концентрує в своїх руках вплив на силові структури. Друге - замкнути на своєму оточенні всі фінансові потоки від експорту озброєнь і виконання оборонних замовлень", - зауважив Сунгуровський.

"Тепер слід очікувати збільшення бюджетних видатків на реформування Збройних сил. У результаті відбудеться черговий дерибан фінансів, а не переозброєння війська", - додав він.

За словами експерта, на чолі оборонного відомства потрібен стратегічний менеджер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єхануров: Цінність Саламатіна у тому, що він вірний багнет Януковича

"А Саламатін - непоганий кризовий менеджер. Тобто людина, яка розрулює проблеми і створює нові. Президент вимагає від нового міністра реформувати військо, а концепції та стратегії цих перетворень нема. Хоча розробити їх - завдання президента, а не міністра", - наголосив Сунгуровський.

Про те, яким міністром оборони буде Саламатін, експерти розповідають у новому номері журналу "Країна" № 6 (109) за 16 лютого 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Президент концентрує в своїх руках вплив на силові структури"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути