четвер, 05 квітня 2012 09:35

Президент Freedom House: обговорення можливих санкцій хорошого для України не обіцяє

Президент Freedom House: обговорення можливих санкцій хорошого для України не обіцяє
Девід Креймер: можливі санкції - справжня проблема для України. Фото: www.president.gov.ua

Президент Freedom House Девід Креймер сподівається, що до санкцій щодо Україну не дійде, але називає таку можливість справжньою проблемою.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" "Надеюсь, что до санкций в отношении Украины не дойдет".

"Не так давно в конгресі США і в Раді Європи обговорювалася можливість застосування санкцій по відношенню до України. Я не можу стверджувати, що ця дискусія знайшла відгук на урядовому рівні в США і ЄС. Але обговорення подібного питання на моїй пам'яті проходить вперше. І це нічого хорошого Україні не обіцяє", - зазначив він.

Президент Freedom House також висловив сподівання, що до санкцій не дійде, і Україна виконає резолюцію ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зустрічається із директором Freedom House за зачиненими дверима

"У лютому цього року в комітеті з міжнародних відносин сенату США дискусію про санкції почав колишній посол США в Україні Стівен Пайфер (1997-2000 роки.). Він дуже розумний, цілеспрямований політик і має намір і далі лобіювати це питання. І якщо він заговорив про санкції, то це означає, що це справжня проблема для України. Але будемо сподіватися, що до санкцій справа не дійде", - пояснив Креймер.

Він також розповів про зміни в Україні, які відбулися за рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Freedom house поставив діагноз президентству Януковича

"Серед поліпшень я б відзначив ухвалення закону, який спрощує роботу громадських організацій, закон про доступ до інформації, а також кроки України на шляху до підписання угоди з Євросоюзом", - розповів Креймер.

За його словами, погіршують загальну ситуацію в країні судове переслідування лідерів опозиції, централізація влади в руках однієї сім'ї, а також тих, хто близький до ней. Мінусом є і те, що роботу в уряді надають по родинному принципу або дають фінансові преференції в залежності від наявних зв'язків, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Freedom house "кинув Тимошенко за грати"

"Також ми відзначили порушення у сфері виборів. Я говорю зараз про вибори мера Обухова, не варто забувати і про порушення, які були зафіксовані на місцевих виборах восени 2010 року. Ми очікуємо, що подібні порушення не повторяться на парламентських виборах 2012 року", - підкреслив Креймер.

Зараз ви читаєте новину «Президент Freedom House: обговорення можливих санкцій хорошого для України не обіцяє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути