вівторок, 07 лютого 2023 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Євроради запросив Зеленського на саміт до Брюсселя

Голова Європейської ради Шарль Мішель офіційно запросив президента Володимира Зеленського особисто взяти участь у саміті лідерів країн Європейського Союзу.

Саміт лідерів ЄС відбудеться в Брюсселі 9-10 лютого. Про запрошення туди українського лідера повідомив представник Мішеля Баренд Лейтс в Twitter 7 лютого.

"Голова Європейської Ради запросив Володимира Зеленського особисто взяти участь у майбутньому саміті Європейської ради. З міркувань безпеки подальша інформація не буде надана", – написав Лейтс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз швидше надав Україні проміжну оцінку виконання критеріїв – що це дасть

В Європейському Союзі очікують, що президент України візьме участь у саміті лідерів ЄС. Він може виступити на позачерговій сесії Європарламенту, за даними ЗМІ.

Автор: скриншот
  Президента Володимира Зеленського запросили до Брюсселя
Президента Володимира Зеленського запросили до Брюсселя

6 лютого ЗМІ повідомило, що Володимир Зеленський може зустрітися з американським та польським колегами Джо Байденом та Анджеєм Дудою. Зустріч може відбутися у Польщі. Поки для візиту розглядаються міста Варшава та Жешув За неофіційною інформацією, зустріч може статися приблизно у річницю повномасштабної війни в Україні.

Пізніше Зеленський заявив, що не отримував запрошення приїхати у Польщу для зустрічі з американським лідером Джо Байденом.

Зараз ви читаєте новину «Президент Євроради запросив Зеленського на саміт до Брюсселя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути