субота, 01 вересня 2012 09:17

"Пресу від урядовців відокремлює чорна стрічка"

"Пресу від урядовців відокремлює чорна стрічка"
Довіра до влади падає. Відповідь від народу вона отримає на виборах, наголошує Ольга Червакова Фото: telekritika.ua

Раніше засідання Кабінету міністрів проводили на сьомому поверсі, а представники преси сиділи за стінкою. Коли Микола Азаров став прем'єр-міністром, вхід для журналістів зробили на шостому поверсі, а вхід для міністрів залишили на сьомому. Пресу витіснили в інший простір, відокремили купою стін та охорони. Про це у новому номері журналу "Країна" розповідає парламентський кореспондент телеканалу СТБ Ольга Червакова.

Журналістів перестають пускати на заходи за участю президента Віктора Януковича та прем'єр-міністра Миколи Азарова. Без преси відбулися: останній з'їзд Партії регіонів, святкування Дня Незалежності в столичному палаці "Україна", урочисте зібрання з нагоди Дня шахтаря в Луганську. Акредитованих представників ЗМІ збирають у окремій залі, де вони можуть дивитися трансляцію на екрані.

"Якщо раніше журналісти перед засіданням уряду могли вільно підійти і поспілкуватися з міністром, записати коментар, то зараз це неможливо. Пресу від урядовців відокремлює чорна стрічка. Вона, очевидно, символізує похорон української демократії, свободи слова", - зауважила Червакова.

Кореспондент наголосила, що чиновники відгородилися тому, що їх можуть запитати, чому "покращення" буксує в певних регіонах і галузях: "А чиновники не люблять, коли їм стає соромно".

"У Миколи Азарова, як у представника старої школи державного управління, взагалі є фобія стосовно журналістів. Він завжди висловлював неприховане роздратування, коли преса цікавиться не тими питаннями, які він хоче висвітлювати. Нещодавно Азаров насварив прес-служби державних відомств за те, що вони не надто добре просувають у ЗМІ урядові теми. Невже прем'єр вірить, що українцям цікаві нудні й брехливі "хроніки покращення", про які міністри розповідають на засіданнях Кабміну?" - підкреслює Червакова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров незадоволений роботою прес-служб органів влади

"Телевізійні канали, інтернет, газети, радіо заполонила лавина "джинси". Менеджерів і власників ЗМІ намагаються підкупити, щоб запобігти появі критичних матеріалів. Однак влада все одно не досягне своєї мети. Глядачі й читачі – не ідіоти, і можуть відрізнити правду від брехні, бо знають ситуацію не з чуток, а з власного життя. Довіра до влади падає. Відповідь від народу вона отримає на виборах", - додала кореспондент.

Інтерв'ю Патріарха Філарета читайте у журналі "Країна" № 33 (136) за 30 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Пресу від урядовців відокремлює чорна стрічка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути