Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2019 19:20

Прем'єр Тарута дасть легітимність президенту Гриценку

Прем'єр Тарута дасть легітимність президенту Гриценку
Об'єднання Анатолія Гриценка, Сергія Тарути і Романа Безсмертного підвищить рейтинг Гриценка. Фото: Аif.ua

Є логіка в можливому об'єднанні перед президентськими виборами лідерів політичних сил "Громадянська позиція", "Основа" та "Політсили новітнього зразка", створення якої анонсовано на 26 січня.

Так вважає економічний і політичний експерт Юрій Гаврилечко. Якщо об'єднання Анатолія Гриценка, Сергія Тарути і Романа Безсмертного відбудеться, воно підвищить рейтинг Гриценка, заявив політолог в ефірі телеканалу "Наш".

"В можливому об'єднанні Гриценко, Безсмертного і Тарути є логіка. У Гриценка - високий рейтинг. І приблизно по 1,5 відсотка у Безсмертного і у Тарути. Гриценко може показати, що у нього є претендент на крісло спікера - Безсмертний. І на пост прем'єра - Тарута. Така коаліція за рахунок Тарути дасть лідеру "Громадянської позиції" і легітимність в грошах, і підвищить підтримку на Сході і Півдні країни ", - зазначив Юрій Гаврилечко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарута приведе виборців сходу до Гриценка

Політолог вважає, що Сергій Тарута може піти на об'єднання з Анатолієм Гриценком на президентських виборах заради проходження до Верховної Ради партії "Основа" - за підсумками парламентських перегонів восени.

"Після офіційного висунення кандидатів будуть перевірені соцопитування, які покажуть рейтинг політиків. Сергій Тарута, подивившись, де у нього буде більше прихильників, і чому вони готові за нього проголосувати, зможе прийняти рішення, з ким об'єднуватися. З Гриценко у нього з'явиться можливість впливати на політику вже після президентських виборів, ставши частиною коаліційної блоку в парламенті", - вважає Юрій Гаврилечко.

На його думку, в рік подвійних виборів всі політики будуть намагатися набрати якомога більший рейтинг у президентських перегонах, щоб потім його конвертувати в рейтинг своєї політичної сили на парламентських виборах.

Анатолій Гриценко може посилити свої позиції за рахунок подання Сергія Тарути як майбутнього прем'єра-технократа, вважає кандидат філософських наук Олександра Решмеділова. "Кандидатам в президенти потрібно буде представити, кого вони бачать найбільш ефективним прем'єром у разі своєї перемоги. Кандидати будуть об'єднуватися, формуючи не тільки тандеми. Можливо, будуть представляти цілі списки майбутніх призначень".

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Тарута дасть легітимність президенту Гриценку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути