Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2024 00:32

Прем'єр Словаччини Фіцо оскандалився заявою, що в Україні воюють "нацисти": в МЗС відповіли

Прем'єр Словаччини Фіцо оскандалився заявою, що в Україні воюють "нацисти": в МЗС відповіли
Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що в Україні воють "нацисти". Фото: РБК

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що в Україні нібито воюють "нацисти", а міжнародна спільнота це ігнорує.

Такі слова йдуть всупереч поточному рівню довіри та взаємодії між країнами, йдеться в коментарі речника Міністерства закордонних справ України Георгія Тихого.

"Українські воїни нині захищають своїх рідних, домівки та країну, а також усю Європу та вільний світ від російських загарбників, позначених латинськими літерами "Z" - символом фашистської естетики сучасної Росії", - наголосив речник МЗС.

Для українців протидія російській агресії є продовженням історії опору нашого народу тоталітарним режимам у минулому столітті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Членство України в НАТО - це гарантія Третьої світової війни" - Фіцо

Речник нагадав, що у ХХ столітті український народ зазнав багатомільйонних втрат у боротьбі з нацизмом. Українці чинили збройний спротив у складі різних регулярних армій та рухів опору на боці Антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини.

Він також нагадав історію Голокосту, жертвами якого стали близько півтора мільйона українських євреїв. Понад 2600 українців, які рятували євреїв, ризикуючи власним життям, внесені до списку Праведників народів світу.

Тихий розраховує на обʼєднання зусиль Словаччини та всіх європейських партнерів у протидії новітньому російському злу, яке принесло на українську землю звірства, небачені від часів Другої світової війни.

"Залишаємося налаштованими на подальший конструктивний діалог, який відповідає традиційно теплим і добросусідським відносинам між словацьким та українським народами", - підсумували в МЗС.

Фіцо часто повторює російський наратив про причини війни в Україні і звинувачує українців у нібито "потуранні" нацизму.

Офіційні Будапешт і Братислава готові звернутися у міжнародний суд із позовом до України через російську нафту. А ще натякають, що українською стороною нібито зірвано Угоди про Асоціацію з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Словаччини Фіцо оскандалився заявою, що в Україні воюють "нацисти": в МЗС відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути