пʼятниця, 21 грудня 2018 09:30

Прем'єр назвав умову дешевшого газу

Прем'єр назвав умову дешевшого газу
У теперішніх умовах скільки коштує імпортний газ, стільки має коштувати й український, каже прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Україна має добувати свій газ, а не купувати за валюту. Тоді він буде дешевший. Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю журналу "Країна".

"Зараз ми половину імпортуємо. І маємо встановлювати відповідно до зобов'язань імпортний паритет. Скільки коштує імпортний газ, стільки має коштувати й український.

Знизили ренту (Верховна Рада з 1 січня 2018-го знизила ставку ренти на видобуток природного газу на нових свердловинах залежно від їхньої глибини з 29% до 12% (до 5 тис. м) і з 14% до 6% (понад 5 тис. м). Також парламент ввів заборону на підвищення цих ставок на 5 років – до 2023-го. - Країна), щоб приходило більше інвестицій у видобувну галузь. Ми фактично дерегулювали її. Залучили місцеві громади, щоб вони отримували 5 відсотків ренти до місцевого бюджету. Відкрили геопросторові дані, що раніше були у доступі тільки для невеликого кола осіб. Запрацювали електронні аукціони на надра. Починає роботу Державний фонд енергоефективності.

Це елементи однієї системи: менше споживати, більше добувати. Ось наша логіка і стратегія", - пояснив глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман: Коли не було війни, куди дівалися гроші?

Повну версію інтерв'ю читайте в журналі "Країна" за 20 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр назвав умову дешевшого газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути