Ексклюзиви
субота, 20 липня 2024 14:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи припинять США допомагати Україні, якщо президентом стане Трамп: Блінкен відповів

Чи припинять США допомагати Україні, якщо президентом стане Трамп: Блінкен відповів
Між Києвом та Вашингтоном є домовленості щонайменше на 10 років, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. Фото: Getty Images

Сполучені Штати продовжуватимуть допомагати Україні незалежно від того, хто стане наступним президентом.

Між Києвом та Вашингтоном є домовленості щонайменше на 10 років. Про це під час виступу на Аспенському безпековому форумі заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє "Голос Америки".

Упродовж цього періоду США сприятимуть нарощуванню потенціалу для захисту України.

Він заявив, що кожна адміністрація Білого дому має можливість встановлювати свою політику, але загалом влада США не може заблокувати майбутніх рішень. Блінкен нагадав, що на саміті НАТО понад 20 країн підписали 10-річні двосторонні безпекові угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп зможе допомогти закінчити війну в Україні - Борис Джонсон

"Це означає, що всі ці країни, включаючи Сполучені Штати, зобов'язалися допомагати Україні протягом наступного десятиліття, нарощувати її стримувальний потенціал, розвивати її захист", - заявив Блінкен.

Також він наголосив, що США роблять усе можливе, щоб Україна мала те, що їй потрібне для боротьби з російською агресією. Крім того, держсекретар зазначив, що Вашингтон допомагає Києву з планом програми на майбутнє.

"Я вважаю, що підтримка все ще є, і думаю, що будь-яка адміністрація братиме це до уваги. Будь-яка адміністрація має поставити собі складні питання: якщо ми зупинимося, якщо ми дамо зворотний хід, і якщо відвернемося від України, що зробить Путін? Він тоді насправді відновить агресію і, можливо, матиме шанс досягти успіху там, де йому поки що не вдавалося", - сказав Блінкен.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що готовий вийти з президентських перегонів, якщо матиме серйозні проблеми зі здоров'ям.

Кілька днів тому Байден під час пресконференції відкинув заклик покинути президентські перегони. Тоді він заявив, що ще в лютому пройшов три неврологічні обстеження і вони показали хороші результати.

Зараз ви читаєте новину «Чи припинять США допомагати Україні, якщо президентом стане Трамп: Блінкен відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути