Ексклюзиви
неділя, 20 лютого 2022 08:05

"Наступник Путіна не віддасть Крим" – Казарін

"Наступник Путіна не віддасть Крим" – Казарін
Ослаблення Росії – запорука українського виживання, говорить Павло Казарін. Фото: Gazeta.ua

Україні не варто чекати змін у російській політиці по Криму за президенства Володимира Путіна. Також не треба розраховувати, що його наступник захоче повернутися до кордонів РФ зразка 2013 року. Зсуви можливі лише за умови ослаблення Росії, про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповідає Павло Казарін, журналіст і публіцист.

"За президенства Володимира Путіна жодних змін у російській політиці по Криму чекати не варто. Але я не впевнений, що його наступник також буде готовий розмовляти про повернення РФ до державних кордонів зразка 2013 року. . Але треба розуміти - той, хто прийде йому на зміну, можливо, вважатиме, що Путін був недостатньо "Путіним" - і стане ще жорсткішим", - розповідає Казарін.

Російська Федерація буде готова вести перемовини щодо Криму, коли в країні будуть в дефіциті безпека та ресурси для виживання, вважає журналіст:
"За яких умов може Україна повернути Крим? Приблизно за таких самих, як Литва відновила свою незалежність наприкінці 1990-х - їй потрібно було зруйнувати Радянський Союз. Лише та Російська Федерація, де в дефіциті будуть безпека та ресурси для виживання, буде готова вести перемовини щодо Криму. Якщо РФ залишатиметься країною більш-менш заможною, сумніваюся, що вона буде готова вести хоч якісь перемовини щодо долі півострова. Ослаблення Росії – запорука українського виживання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справи Майдану продавали. Докази знищували"

Попри те, що у Крим переселяють людей з РФ, Україні треба робити ставку на молодь, говорить Казарін.

"Люди, які переїжджають до Криму з російської території, не мають до України жодних сентиментів. Вони не можуть порівнювати російську реальність Криму із тим, що відбувалося до 2014-го року. Це спроба Москви зробити Крим звичайним російським регіоном, у якого немає бути особливої думки щодо України. Якщо це продовжиться, то за 10 років не знайдемо у Криму людей, із якими можна розмовляти про український період.
Єдине, що можемо виграти – це змагання за молодь. Щоб вони їхали вчитися після школи у Львів та Київ, а не в Москву чи Пітер. Треба давати преференції, стипендії. Тоді є шанс їх не втратити".

Інтерв'ю з Павлом Казаріним читайте на Gazeta.ua.

20 лютого 2014 року почалася анексія Криму Російською Федерацією. Її не визнали разом з Україною Генасамблея ООН, ПАРЄ. Більшість держав світу називають окупацію порушенням міжнародних угод.
Російська влада захопила на півострові понад 4 тис. об'єктів, вартістю понад 60,2 млрд грн. Збитки від анексії за цей час склали понад $100 млрд, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.
Після окупації Криму Росія почала війну на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Наступник Путіна не віддасть Крим" – Казарін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути