пʼятниця, 15 лютого 2019 09:57

Представники "п'ятої колони" готові до реваншу

Представники "п'ятої колони" готові до реваншу
У статті на сайті "Інформатор" наголосили, що практично всі чиновники режиму Януковича зуміли оскаржити накладення санкції Євросоюзу

Приспішники Януковича не отримали заслуженого покарання, натомість влада домовляється з представниками "п'ятої колони".

Про це йдеться у статті на сайті "Інформатор".

У публікації наголошується, що практично з усіх посадовців режиму Януковича було знято санкції, а самих їх виключили зі списку розшуку Інтерполу.

Так, автор нагадує, що у 2014 році до Інтерполу було подано 27 функціонерів режиму Януковича. А вже у травні 2017 в цьому списку майже нікого не залишилося. Слідство виправдовувалося недосконалим законодавством та поганою роботою суддів.

Також автор підкреслює, що практично всі чиновники режиму Януковича зуміли оскаржити накладення санкції Євросоюзу. В результаті вони були зняті з колишнього міністра юстиції Олени Лукаш, брата Андрія Клюєва Сергія, депутата Юрія Юванющенка.

Ще один представник "п'ятої колони", котрий комфортно почувається в Україні – Віктор Медведчук. У публікації йдеться про те, як він після 10-річного мовчання повернувся до великої політики, зумівши повернути собі вплив на медіа, політику та економіку.

"Команда Медведчука робить усе, щоб закріпити за ним статус успішного переговорника з обміну полоненими. Окрім "Українського вибору, в нього з'явився ще один політичний майданчик – опозиційна партія "Опозиційна платформа – за життя", де він є головою політради партії", - йдеться у статті.

При цьому ГПУ зволікає з притягненням його до відповідальності, мотивуючи це тим, що немає закону про колабораціонізм. Між тим, нещодавно на Медведчука було відкрито кримінальне провадження за державну зраду та заклик до повалення державного устрою. Але депутат Сергій Лєщенко стверджує, що ця справа – намагання влади прикрити свої домовленості з Медведчуком.

"Все дуже просто. Протистояння Банкової і Медведчука – це вистава. Саме за чинної влади Медведчук відновив вплив на українську політику та бізнес, якого він не мав ні в часи Януковича, ні тим більше в часи Ющенка", -цитує видання депутата.

Автор доходить висновку, що між представниками нинішньої влади та колишнього режиму є певні домовленості. І саме цим пояснюється, що посадовці режиму Януковича зуміли повернути свої статки, звільнитися від статусу розшукуваних, а такі, як Медведчук, продовжують діяльність в Україні та посилюють свій вплив на процеси у державі.

Зараз ви читаєте новину «Представники "п'ятої колони" готові до реваншу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути