понеділок, 05 березня 2012 10:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Представники ОБСЄ вирішили відвідати Тимошенко з власної ініціативи

Представники ОБСЄ вирішили відвідати Тимошенко з власної ініціативи

Візит в Україну членів парламенту Швеції, глави делегації Швеції ПА ОБСЄ Вальбурги Хабсбургов Дуглас і п'яти депутатів парламентів низки європейських країн проходить з їхньої особистої ініціативи, повідомило джерело в дипломатичних колах.

"Зокрема, у листі одному з українських посольств в Європі секретаріат ПА ОБСЄ роз'яснив, що анонсований візит до України членів парламенту Швеції, глави делегації Швеції ПА ОБСЄ В.Г.Дуглас і п'яти депутатів законодавчих органів низки європейських країн здійснюється "за їхньої особистої ініціативи", а не "на виконання відповідного рішення або доручення ПА ОБСЄ", - зазначив співрозмовник агентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У в'язниці повільно і таємно отруюють Тимошенко - німецькі ЗМІ

Він також підкреслив, що згідно з роз'ясненням генерального секретаря міжнародного секретаріату ПА ОБСЄ, візит європейських політиків до України для відвідування ув'язненої Юлії Тимошенко "не обговорювалося ані в рамках 11-ї зимової сесії Асамблеї (23 лютого), ані в ході засідання Постійного комітету у закордонних справах (24 лютого)".

Як повідомлялося, представники ОБСЄ звернулися до Державної пенітенціарної службі Україні з проханням відвідати екс-прем'єра Тимошенко у Качанівській колонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" запропонували привітати Тимошенко з 8 березня листівками

Державна пенітенціарна служба України 3 березня відмовила європарламентаріям у зустрічі з Тимошенко, мотивуючи це чинним законодавством.

"Державна пенітенціарна служба України інформує, що згідно з чинним законодавством України, підстав для надання дозволу на таке відвідування немає", - йдеться в повідомленні відомства.

Однак повідомлялося, що вони все рівно прибудуть 5 березня до Качанівської корлонії, не зважаючи на заборону Держпенітенціарної служби.

Зараз ви читаєте новину «Представники ОБСЄ вирішили відвідати Тимошенко з власної ініціативи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути