субота, 21 січня 2012 14:07

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Посол США в ОБСЄ просить пустити незалежних лікарів до Тимошенко

Посол США в ОБСЄ просить пустити незалежних лікарів до Тимошенко

Посол США в ОБСЄ Іен Келлі від імені свого уряду наполягає на забезпеченні доступу незалежних лікарів для проведення обстеження стану здоров'я Юлії Тимошенко, яка перебуває в Качанівській колонії в Харкові, повідомляє прес-служба екс-прем'єра.

"Ми стурбовані повідомленнями про умови тюремного ув'язнення Юлії Тимошенко та доступ до медичної допомоги. Закликаємо уряд України розслідувати ці повідомлення та забезпечити відповідність умов тюремного ув'язнення своїм зобов'язанням перед ОБСЄ та Міжнародним пактом про громадянські та політичні права. Закликаємо уряд України запросити незалежних медичних експертів для оцінки стану її здоров'я", – заявив Келлі 19 січня на засіданні Постійного комітету ОБСЄ у Відні (Австрія) у зв'язку з майбутнім головуванням України в ОБСЄ.

Американський дипломат вкотре висловив серйозну занепокоєність через порушення в судовому процесі, що супроводжували справу проти колишнього прем'єр-міністра, винесенням їй обвинувального вироку й умовами її утримання під вартою.

"Ми залишаємося прихильниками просування України на шляху європейської інтеграції та вітаємо активну участь України у справах ОБСЄ. Нинішній, 2012-й, рік ми вважаємо вирішальним як для України, так і для ОБСЄ, і розраховуємо на роботу в партнерстві з Україною, яка готується стати нашим наступним чинним головою", – заявив Келлі.

Нагадаємо, у середині січня Юлія Тимошенко звернулася до керівництва Качанівської виправної колонії з письмовою заявою про відмову від допомоги та ліків, що надаються тюремними лікарями.

Зараз ви читаєте новину «Посол США в ОБСЄ просить пустити незалежних лікарів до Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути