середа, 02 листопада 2022 10:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Представник РФ в ООН розродився новими брехнями про війну в Україні

Представник РФ в ООН розродився новими брехнями про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 2 листопада.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Саме Захід є основним постачальником фейків, а проти РФ розгорнули інформаційну війну, від якої страждає увесь світ. Так само, як західне озброєння сьогодні обстрілює міста Донбасу та звільнені Росією території, Західна пропаганда випускає "інформаційні снаряди" по власних громадянах", – заявив постпред РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін з Лавровим узялись "розганяти" провокаційні заяви щодо України

Фейк поширюють і пропагандистські засоби масового інформування Росії. РосЗМІ повідомили, що Україна нібито вимагає зняти збірну Ірану з 22-го чемпіонату світу з футболу в Катарі, "потай сподіваючись посісти її місце".

Білоруські ЗМІ з посиланням на міністра оборони Білорусі Віктора Хреніна повідомили дезінформацію.

"Влада країни не виключає, що в Білорусі на тлі дій Сполучених Штатів Америки та НАТО може виникнути внутрішній конфлікт із подальшим втручанням у його вирішення Польщі, Литви, Латвії та України", – дезінформують пропагандисти.

Небензя нещодавно направив листа до Генсека ООН. Він закликав Антоніу Ґутерріша зробити все можливе, щоб не допустити провокації української влади з "брудною бомбою".

Сполучені Штати Америки та їхні союзники звинуватили Росію в тому, що вона марнує час Ради безпеки в Організації Об'єднаних Націй і поширює "теорії змов". Також висуває нісенітниці про те, що на території України нібито діють "військово-біологічні програми".

Зараз ви читаєте новину «Представник РФ в ООН розродився новими брехнями про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути