вівторок, 07 липня 2020 17:11

Представник президента: пропонуємо окремий закон для російської та інших мов

Представник президента: пропонуємо окремий закон для російської та інших мов
Представник президента в КСУ Федір Веніславський пропонує прийняти окремий закон про мови. Фото: ОП

Верховна Рада повинна прийняти окремий закон, який регулюватиме статус російської та мов інших нацменшин. Представник президента в КСУ наполягає, що мовний закон ухвалено відповідно до Конституції і він не регулює статус мов нацменшин.

За словами Федора Веніславського, закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" стосується правового регулювання застосування виключно української. Про це повідомляє Укрінформ. Він розповів про це на засіданні Конституційного суду з розгляду подання 51 народного депутата щодо конституційності закону про функціонування української мови як державної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конституційному суді розглядають закон про українську мову. Онлайн-трансляція

Предметом правового регулювання цього закону не є статус інших мов. Веніславський також запевнив, що позиція президента щодо української мови як єдиної державної залишається незмінною.

7 липня Конституційний суд України зібрався для розгляду справи за поданням 51 народного депутата щодо конституційності Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Колишні "регіонали" заявляють, що закон "спрямований на дискримінацію російської, інших мов національних меншин".

Зараз ви читаєте новину «Представник президента: пропонуємо окремий закон для російської та інших мов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути