вівторок, 14 березня 2017 10:38

Представник Порошенка відреагував на розгін блокади трьома питаннями

Представник Порошенка відреагував на розгін блокади трьома питаннями
Артур Герасимов висловився щодо розгону блокади/solydarnist.org

Учасники торговельної блокади Донбасу мали заборонені гранати. Крім того, серед активістів були колишні засуджені.

На цьому наголосив представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов з трибуни парламенту.

"Коли говоримо про блокаду, маємо чітко розуміти, кому вона працює на руку. Вона працює на терористів і загарбників. Щодо подій, які сталися вчора. У ситуації, коли значно зросла ймовірність проведення терористичних актів у зоні АТО, українська поліція звернулася до людей, у яких знайшли зброю, із проханням її здати. На це отримала відмову. Виникає кілька питань. Якщо зброя й була зареєстрована, то звідки взялися гранати? Українське законодавство цього не дозволяє. Друге питання: чому там не було політиків і чому вони підставляли ветеранів, які щиро вірять в ідеї? Третє: чому там було дуже багато попередньо судимих?

Ще хотів би звернути увагу щодо подій в облрадах, які відбувалися вчора та минулої ночі. Хтось дуже хоче відкрити на повну внутрішній фронт і розкачати ситуацію. Давайте запитаємо: кому це вигідно? Відповідь проста - агресору.

Чи підтримую я боротьбу з контрабандою? Звичайно. Ми повинні об'єднатися, щоб жодна контрабанда не пройшла через лінію фронту. Але коли під загрозу потрапляє економічне зростання, робочі місця, зарплати та пенсії, - тут треба чітко розставляти пріоритети", - сказав Герасимов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання торгівлі з Росією та Донбасом лежить на Кабміні

Силовики розігнали блокувальників на залізничній станції Кривий Торець у селищі Щербинівка. Затримали 43 протестувальників, які понад місяць перекривали залізничні колії, блокуючи торгівлю вугіллям та іншими товарами з непідконтрольними територіями.

Пізніше всіх затриманих відпустили.

Зараз ви читаєте новину «Представник Порошенка відреагував на розгін блокади трьома питаннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути