середа, 16 січня 2013 12:48

Пропозиція карати "кнопкодавів" — шоу і показуха - експерт

Пропозиція карати "кнопкодавів" — шоу і показуха - експерт
Фото: polittech.org

Пропозиція опозиції карати "кнопкодавів" кримінальною відповідальністю — шоу і показуха. Про це у коментарі сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Нема кращої роботи в Україні, ніж робота народного депутата. Будь-які пільги, привілеї, недоторканість, але жодної відповідальності. Це стосується як влади, так і опозиції. Якщо подивитися хто отримував квартири, матеріальну допомогу, то це і влада, і опозиція. А підняття цього питання це явна політична технологія та спекуляція. Якби опозиція взялась усерйоз за цю проблему перш за все вони б ініціювали зняття депутатської недоторканності. Тоді — законопроект про відкликання депутатів. Адже перші прецеденти, тушки Табалови, уже є. Якби вони зайшли із цього боку, можна було б далі ставити питання про кримінальну відповідальність. Без цього, це — шоу і показуха. Законопроект — ні що інше як політична спекуляція", - вважає він.

Золотарьов підкреслює, що ідучи на вибори опозиціонери обіцяли людям позбавити нардепів недоторканності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злісні прогулищики Ради виправдовуються: Іванющенко хворів, а Ємцю забракло досвіду

"Вони йшли на вибори. Обіцяли виборцям вирішити питання із депутатської відповідальністю. Чомусь усе затихло. Зате вони взялися за кримінальну відповідальність для "кнопкодавів". Без вирішення першого питання — це показуха. Якщо б була персональна воля опозиції можна було наполягати на необхідності персонального голосування через систему Рада-3, коли за відбитком пальця. Ще у 2008-2009 роках можна було вирішити це питання. Ті хто зараз в опозиції, тоді були при владі. Для них це чомусь було незручно, тому відмовилися. Тепер це питання наче ініціюють. Але враження, що роблять це не всерйоз і цього впровадження не буде. Є норма Конституції, яка є нормою прямої дії, але іона не виконується", вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Пропозиція карати "кнопкодавів" — шоу і показуха - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути