Ексклюзиви
середа, 16 січня 2013 10:27

Злісні прогулищики Ради виправдовуються: Іванющенко хворів, а Ємцю забракло досвіду

Злісні прогулищики Ради виправдовуються: Іванющенко хворів, а Ємцю забракло досвіду
Фото: ukrday.com

Найбільші прогульники за версією організації "Опора" "регіонал" Юрій Іванющенко й "бютівець" Леонід Ємець вважають некоректним цей рейтинг.

Так вони прокоментували рейтинг виданню Комерсант-Україна.

Ємець запевнив, що рейтинг, складений на основі письмової реєстрації депутатів, некоректний, і його зарахували в "прогульники" помилково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції обіцяють карати депутатів-прогульників, проте нарікають на розклад засідань

"Я був на засіданнях, але через нестачу досвіду просто не реєструвався письмово. Знаєте, як буває, пішли всі з кулуарів до зали, і я пішов",- пояснив парламентар.

"Подивіться краще, коли я голосував. Це вимагає особистої присутності в залі, адже картка завжди зі мною, і ми в "Батьківщині" не голосуємо один за одного", - додав Ємець.

Дані парламентського сайту дійсно підтверджують, що Ємець голосував на половині засідань ВР. Втім, відомості про присутність депутата в Раді 25 грудня, 10 і 11 січня в парламентській базі відсутні.

Іванющенко, який працює у ВР уже друге скликання, не міг списати відсутність своєї письмової реєстрації на недосвідченість; проте, він також заявив про некоректність його згадування в антирейтингу "Опори".

"Я був на лікарняному, та й то один день лише. Який же я злісний? Минулого року я був на всіх засіданнях, а цього року пропустив одне. Дату не пам'ятаю",- заявив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: Партія регіонів – це "колгосп на глиняних ногах"

Тим часом дані системи "Рада" свідчать, що Іванющенко справно брав участь майже у всіх голосуваннях — навіть у той день, коли він, за власним зізнанням, перебував на лікарняному й не відвідував сесійний зал.

У цілому ж, за даними "Опори", найбільш дисциплінованою фракцією стала "Свобода" - письмова реєстрація депутатів цієї фракції склала 99%.

У представників УДАРа й Компартії цей показник склав 96%, Партії регіонів — 88%, "Батьківщини" — 87%, групи нефракційних депутатів — 84% засідань.

Зараз ви читаєте новину «Злісні прогулищики Ради виправдовуються: Іванющенко хворів, а Ємцю забракло досвіду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути