Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2012 13:58

"Зрадників" української мови на Черкащині виставлять на загальний осуд

"Зрадників" української мови на Черкащині виставлять на загальний осуд
Анатолій Бондаренко пообіцяв оприлюднити шість черкаських "зрадників". Фото: procherk.info

Черкаські опозиціонери вважають, що голова обласної адміністрації Сергій Тулуб бреше, коли говорить, що в Україні повинна бути одна мова – українська.

"Минулого вівторка ми проводили під стінами обласної адміністрації мітинг на підтримку рідної мови, – розповів Gazeta.ua координатор об'єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко. – До нас вийшов заступник губернатора Едуард Івакін. Чиновник доповів нам про позицію губернатора. Мовляв, якщо 93% жителів Черкащини вважають себе українцями, то єдиною державною мовою в регіоні має бути українська".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаський ставленик Януковича виступив проти двомовності в Україні

Разом з тим, за словами Даценка, Тулуб збрехав.

"Річ у тім, що опозиціонери пропонують радам всіх рівнів області прийняти звернення до президента з вимогою не підписувати закон про мови. Однак підлеглі Тулуба – депутати-регіонали - чинять страшенний спротив. Днями відбувалося голосування у міській раді Канева – міста, де поховано Тараса Шевченка. Звернення до президента підтримав 21 депутат. Проти було 25. Майже всі – члени партії регіонів та литвинівці", - уточнив опозиціонер.

Керівник обласного осередку партії "Батьківщина" Анатолій Бондаренко сказав, що днями опозиція видасть спеціальний випуск газети "Твоя батьківщина" для жителів Канева. Там будуть поіменно вказані ті депутати міськради, хто не підтримав звернення до президента на захист української.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Івано-Франківщині виселяють нардепів-регіоналів, які підтримали "мовний" законопроект

"Ми також потурбуємося про те, щоб усі жителі Черкащини знали поіменно депутатів, які проголосували у Верховній Раді за надання російській мові статусу регіональної, – сказав Бондаренко. – Найближчим часом портрети Володимира Іваненка, Ігоря Савченка, Володимира Олійника, Сергія Пачесюка, Богдана Губського та Віктора Коржа, який збирається балотуватись на Черкащині, будуть надруковані під гаслом – "Запам'ятай тих, хто зрадив українську мову".

Зараз ви читаєте новину «"Зрадників" української мови на Черкащині виставлять на загальний осуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути