понеділок, 05 лютого 2024 14:59

"Правок буде багато": Корнієнко спрогнозував долю нового законопроєкту про мобілізацію

"Правок буде багато": Корнієнко спрогнозував долю нового законопроєкту про мобілізацію
Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко прокоментував розгляд нового закону про мобілізацію. Фото: rada.gov.ua

Новий законопроєкт про мобілізацію парламент може ухвалити в першому читанні вже цього тижня.

Хоча у документі є багато дискусійних норм. Про це сказав перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, повідомляє УНІАН.

За його словами, невдовзі має бути рішення профільного парламентського комітету щодо законопроєкту. До порядку денного його планують включити цього тижня.

"На цьому тижні є висока ймовірність, що парламент розгляне в першому читанні цей законопроект, а також всі альтернативні, які будуть надходити на момент прийняття комітетом відповідних рішень про скорочення термінів підготовки", - сказав Корнієнко.

Він також розповів, що термін внесення правок до законопроекту буде скорочено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пропонує продовжити воєнний стан та загальну мобілізацію

"У комітеті пропонують скорочувати термін розгляду поправок, але це рішення ухвалюється сесійною залою. Тому будемо дивитися як проголосують", - зазначив Корнієнко.

За його словами, найближчим часом відбудеться погоджувальна рада, на якій стане зрозуміло, як та чи інша фракція ставиться до нового законопроєкту.

"Фракція "Слуга народу" має 235 депутатів, а це більшість, тому всі законопроекти, які запропоновані фракцією потрапляють в порядок денний. Але в залі має бути 226 голосів для ухвалення рішення", - сказав Корнієнко.

Він також нагадав, що законопроєкт змінився після першої редакції. Однак, в ньому залишаються кілька позицій, які викликають дискусії.

"Йдеться про питання електронних повісток, хоча там так не написано, але воно залишається дискутивним. Мені здається, що серед народних депутатів будуть дискусії і по нормам щодо тих, хто доглядає осіб з інвалідністю. Є дискусії про аспірантів за рахунок державного і не державного замовлення. Чомусь тільки про аспірантів, чомусь ми не чуємо про студентів. Зрозуміло, що велика частина дискусії буде стосуватися, напевно, заходів примусу. Можливо до другого читання будуть якісь правки і коригування. Очевидно, що правок буде багато до другого читання, бо закон дискутивний, але будемо шукати порозуміння", - наголосив Корнієнко.

Водночас він не зміг спрогнозувати терміни ухвалення законопроєкту парламентом.

"Мені важко сказати - це залежить від того скільки буде поправок", - додав Корнієнко.

30 січня Кабінет міністрів після доопрацювання вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію.

Прогнозують, що розглянути нову версію законопроекту про мобілізацію в першому читанні парламент може 6 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Правок буде багато": Корнієнко спрогнозував долю нового законопроєкту про мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути