Ексклюзиви
вівторок, 27 січня 2009 09:24

Працівники банку "Надра" під вікнами Тимошенко скажуть все, що про неї думають

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що співробітникам і вкладникам "Надра Банку" слід проводити свою акцію протесту не під Кабінетом Міністрів України, а під Секретаріатом Президента і Національним банком. Про це вона заявила у вечірньому ефірі телеканалу "ICTV".

Як відомо, співробітники "Надра Банку" планують 27 січня на 2 години припинити роботу і вийти на вулицю на знак протесту проти "свавілля і вседозволеності політиків"

"Проблема в тому, що "Надра Банком" володіє людина, наближена і до Президента і до лідера опозиції, - Фірташ. Крім того, пан Фірташ не просто цим банком володіє, він володіє всією інфраструктурою - люди у нього працюють. І, якщо люди виходять - це означає, що власник підприємства говорить їм вийти", - сказала Прем"єр. Вона також відзначила, що кожен співробітник "Надра Банку" напевно знає про ті дані, які вона має в своєму розпорядженні.

"7,1 млрд. грн. видано емісійних коштів. Це 25% всій емісії країни. З них 620 млн. грн. повернено вкладникам - лише! Чому не повернули 7 млрд.? І хто дав право, по-перше, заробляти на махінаціях на валютній біржі, а потім на 7 млрд. 436 млн. видати фізичним особам незабезпечених кредитів? Ви знаєте, як це робиться: береться 100 людей з паспортами, на них виводять гроші, ні застави, нічого не немає - де потім шукати?", - відзначила Тимошенко.

Прем"єр підкреслила, що в такій ситуації вкладники банку повинні йти не до Кабінету Міністрів, який, за її словами, намагається припинити махінації в банку, а до Національного банку, який продовжує ці махінації фінансувати і видає "Надра Банку" додаткові 3 млрд. грн.

"І цей банк вони вже зібралися збанкротити. Ми його стримуємо і ми вимагаємо від Національного банку ввести туди адміністратора Національного банку", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, в.о. глави Національного банку України (НБУ) Анатолій Шаповалов написав Прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко листа про необхідність підтримати ліквідність ВАТ КБ "Надра", пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Працівники банку "Надра" під вікнами Тимошенко скажуть все, що про неї думають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути