четвер, 20 грудня 2012 16:27

ПР хоче збільшити кількість комітетів, аби влаштувати таких, як Тігіпко на "теплі" місця - експерт

ПР хоче збільшити кількість комітетів, аби влаштувати таких, як Тігіпко на "теплі" місця - експерт
Андрій Золотарьов. Фото: blog.i.ua

Партія регіонів має намір збільшити кількість комітетів, аби працевлаштувати своїх людей на "теплі" місця.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов, коментуючи інформацію про те, що народні депутати мають намір збільшити кількість парламентських комітетів для представників Партії регіонів.

"Є нагальна потреба працевлаштувати поважних осіб, які будуть викинуті з нового Кабміну, - пояснив він. - Перш за все, це стосується Тігіпка, який за останні два роки повністю" чубайсувся". Мається на увазі, що в російській політиці Чубайс став джерелом усіх бід Росії у лихі 90-х".

Золотарьов додав: "Саме з цієї причини, мабуть і заговорили про нові комітети. І так у мільярд гривень на рік нам стає ця Верховна Рада. А навіщо тоді нові посади, приміщення, автомобілі? Коли в країні економічна скрута, таке марнотратство не потрібне. Але "регіонали" вже доказали, що "все в нашій владі, якщо при владі наші". І саме тому не треба шукати якихось змістів у цих діях, бо це саме намагання влаштувати тепле містечко для своїх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада пішла відпочивати до 25 грудня

Експерт також наголосив, що реальна можливість "заробити" найбільше є в бюджетному комітеті. Та загалом більшість з них — це поважний статус.

"Є поважні комітети, а є другорядні. Якщо казати про регламентний комітет, то він має великий вплив на роботу Верховної Ради. Але більшість депутатів намагаються потрапити саме до бюджетного комітету. Бо він є найбільш "хлібним", - підкреслив він.

Золотарьов додав: "Є комітети, в яких окрім поважної посади та статусу немає якихось корупційних можливостей. Тому робота в тих комітетах — це, перш за все, повага і зростання в політиці. Керування комітетом — це рівень генерала. І тому йти тому ж Колеснікову працювати якимось заступником Кілінкарова — це вже приниження. Саме тому, скоріш за все, будуть влаштовувати таких людей на теплі місця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів вже планують переписати бюджет

Нагадаємо, що з'явилася інформація про те, що депутати зібралися збільшити кількість парламентських комітетів з 27 до 29.   "За останніми даними, передбачалося розділити комітет з питань податкової та митної політики, а також комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, з якого буде виділений комітет з підприємництва", - розповів Петро Симоененко.

Обидва розділених комітетів входять у квоту Партії регіонів. Створені на їх основі комітети також очолять депутати ПР.

Раніше спікер Володимир Рибак проговорився, що в парламенті вже досягнута домовленість про розподіл 29 з 30 комітетів.

Зараз ви читаєте новину «ПР хоче збільшити кількість комітетів, аби влаштувати таких, як Тігіпко на "теплі" місця - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути