Ексклюзиви
пʼятниця, 16 вересня 2022 00:18

ППО для України: є домовленості - Зеленський

ППО для України: є домовленості - Зеленський
Росія застосувала проти нас вже понад 3800 різних ракет - президент Володимир Зеленський. Фото: ОП

Україні необхідні системи протиповітряної оборони.

Ми вже маємо домовленості з певними країнами, наші дипломати працюють з іншими. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Закриття неба" в Україні: Зеленський розповів подробиці

"Держава-терорист застосувала проти нас вже понад 3800 різних ракет. Але жодна ракета не наблизить Росію до її мети. Підкорення України не буде. І кожна ракета наближає Росію до більшої міжнародної ізоляції, до більшої економічної деградації та до ще чіткішого історичного засудження", - наголосив президент.

Він зауважив, що російська армія завдала нового ракетного удару по Кривому Рогу, по Кіровоградщині якраз у час перебування в Україні Президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. В обох випадках – по гідротехнічних спорудах.

"Ми ж у відповідь маємо показати, що на кожен прояв російського терору буде незмінно жорстка й принципова реакція. Тому й потрібен восьмий санкційний пакет ЄС – ми про це говорили з пані Урсулою. Потрібне й принципове рішення США щодо держави-терориста, юридичне визнання цього статусу", - сказав Зеленський.

З початку повномасштабного вторгнення Росія випустила по Україні 3,5 тис. ракет. Ворог веде обстріли з Білорусі, Чорного моря та території РФ.

Лише за три доби, протягом 5–7 вересня, українські воїни знищили повітряних цілей росіян на понад $157 млн.

Україна обговорює із п'ятьма країнами надання систем протиповітряної оборони. Переговори тривають з США, Німеччиною, Францією, Італією, Ізраїлем.

Зараз ви читаєте новину «ППО для України: є домовленості - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути