середа, 18 грудня 2013 14:48

Позиція європейських політиків по відношенню до московських домовленостей Януковича вселяє стриманий оптимізм, - політолог

Президент України Віктор Янукович тактично переграв опозицію. Таку думку висловив керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко.

"Поки не оприлюднені всі документи, підписані в Москві, я не візьмуся коментувати економічні аспекти зустрічі Віктора Януковича з Володимиром Путіним. Але в політичному сенсі, Віктор Янукович здобув переконливу перемогу на внутрішній арені. На даний момент надбанням гласності стали два факти: що Росія дала Україні 15 мільярдів доларів кредиту і що " Газпром" знизив ціну на газ для нашої країни до 268,5 доларів. Опозиція ж у відповідь може запропонувати тільки припущення і домисли про те, що Янукович пообіцяв Путіну якісь речі, що йдуть врозріз з національними інтересами України. Очевидно, що протиставлення фактам припущень - явно програшна тактика. Тому я абсолютно не здивований деякій розгубленості опозиційних лідерів і їх прихильників", - зазначив експерт.

Черненко також висловив надію на те, що підписані в Москві документи не стануть перешкодою на шляху євроінтеграції України.

"Ще раз підкреслюю, що поки не оприлюднені тексти всіх підписаних угод, стверджувати щось напевно не можна. Але мене обнадіює той факт, що дипломати низки європейських країн досить спокійно сприйняли інформацію про московські домовленості Януковича з Путіним. Надію на те, що ці домовленості не стануть перешкодою для підписання угоди про асоціацію України з ЄС, вже висловив Штефан Фюле, аналогічну позицію зайняли міністерства закордонних справ низки країн Євросоюзу. Думаю, у західних політиків є певна інформація, і їх позиція дозволяє висловити стриманий оптимізм з приводу європейських перспектив України", - сказав Євген Черненко.

Нагадаємо, що 17 грудня під час візиту Віктора Януковича до Москви було підписано ряд угод, в тому числі, доповнення до договору про постачання газу в Україну, що знижують його ціну на третину, а також договір про надання Росією 15 мільярдів доларів комерційного кредиту нашій країні.

 

Зараз ви читаєте новину «Позиція європейських політиків по відношенню до московських домовленостей Януковича вселяє стриманий оптимізм, - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути