Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2020 12:29

Поїздка Медведчука на поклон Путіну: у Раді звернулися до СБУ

Поїздка Медведчука на поклон Путіну: у Раді звернулися до СБУ
Медведчук не вперше їздить до Путіна

Після поїздки нардепа з ОПЗЖ Віктора Медведчука до президента країни-агресора Росії Володимира Путіна до Служби безпеки України і Міністерства охорони здоров'я написали звернення.

Народна депутатка Ірина Фріз закликала державні структури не допустити потрапляння на територію України російської "вакцини від коронавірусу".

"Засоби масової інформації, афільовані з Медведчуком, вчора під копірку показували та обговорювали на своїх праймових токшоу його переговори з президентом країни-агресора Путіним про постачання в Україну російської вакцини.

Звертаюся до Міністерства охорони здоров'я та Служби безпеки України із закликом не допустити потрапляння на територію України потенційно небезпечної речовини та надати публічні гарантії невикористання цієї сумнівної вакцини. Спрямовую відповідне депутатське звернення", – повідомила парламентарка у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль готує чергову спецоперацію в Україні

Так звана вакцина не визнається Європейським Союзом через порушення процедур тестування, а США навіть не розглядають перспективи її використання на своїй території, нагадала депутатка.

"Міжнародна група вчених викрила фальсифікацію даних клінічних випробувань російськими розробниками препарату. У зв'язку з цим виникає запитання про наміри певних осіб ввезти на територію України небезпечні медичні препарати іноземного походження, що не відповідають стандартам, не сертифіковані в Україні та можуть бути небезпечні для здоров'я людини", - заявила Фріз.

6 жовтня Віктор Медведчук був у свого кума Володимира Путіна в Москві. Там хвалився йому, що коловся російською вакциною в окупованому Криму.

Відео з Путіним тиражував підконтрольний Медведчуку прокремлівський телеканал "112 Україна".

Зараз ви читаєте новину «Поїздка Медведчука на поклон Путіну: у Раді звернулися до СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути