неділя, 30 вересня 2018 20:23

Пояснили, чим Тимошенко збирається приваблювати виборців

Пояснили, чим Тимошенко збирається приваблювати виборців
Володимир Фесенко: У Юлії Тимошенко буде поєднання привабливих для виборця ініціатив Фото: Сергій Старостненко

У Юлії Тимошенко буде поєднання привабливих для виборця ініціатив, на межі з популізмом.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розказав український політолог Володимир Фесенко.

"У Тимошенко буде поєднання якихось привабливих для виборця ініціатив, які можна назвати популістськими. Підвищення пенсій та зарплат - це традиційний крок. Також вона буде надсилати сигнали західним партнерам у вигляді реформ. Якими саме вони будуть - поки невідомо. Незрозуміло також що буде з тими реформами, що вже почали. Тимошенко має дати відповідь на ці питання. Буде мікс соціальних пропозицій для традиційних виборців, які чекають захисту та ліберальних реформ для західних партнерів і середнього класу. Зараз Тимошенко має дуже непогану рейтингову ситуацію. З точки зору динаміки зміни поколінь, наступні президентські вибори - це вже буде шанс для молодших політиків. На цих ще домінують представники покоління Тимошенко-Порошенко. Вони пройшли жорстку школу виховання 90-ми роками. Спочатку в бізнесі, потім у політиці. Вони дуже стійкі та звикли до жорсткої боротьби. У більш молодих такої звички немає. Тому вони поки не готові конкурувати з цими титанами української політики", - сказав Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрачає довіру: Порошенко не виграє вибори з "армією, мовою та вірою"

Політолог вважає, що Тимошенко обыцятиме перегляд тарифної політики.

"Вона вже пообіцяла нову Конституцію та радикальну зміну політичної системи. Процес роботи над цим ще триває і навіть затягнувся. В економічному сенсі Тимошенко буде обіцяти прискорення економічного зростання, перегляд тарифної політики. Як саме це буде виглядати - питання відкрите. Для мене важливо почути, як буде вирішуватись боргова проблема. Вона є однією з найбільш складних у державному плані. У цьому та наступному році має бути пік виплати боргів. Чи будемо брати гроші і далі? Спокуса взяти, аби вирішити соціальні питання - велика. Але це економічна наркоманія. Жити в борг - це не нормально. Уряд зараз намагається сформувати стратегію розв'язання цієї проблеми", - пояснив політолог.

Повне інтерв'ю з Володимиром Фесенком читайте у журналі "Країна" від 4 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чим Тимошенко збирається приваблювати виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути