пʼятниця, 02 жовтня 2020 11:57

Пов'язаний із Зеленським бізнес в Росії планує збільшити продажі - ЗМІ

Пов'язаний із Зеленським бізнес в Росії планує збільшити продажі - ЗМІ
Фотоколаж програми "Схеми: корупція в деталях".

Російська компанія "Грин Филмс", співзасновником якої до весни 2019 року був президент Володимир Зеленський, а станом на цей час досі є перший помічник президента Сергій Шефір, не закривається, а хоче збільшувати продажі. Про це повідомляється у програмі "Схеми: корупція в деталях".

Журналісти проаналізували звіт компанії про бухгалтерський баланс і фінансові показники за 2019 рік.

Керівник "Грин Филмс" зазначає у поданих документах, що товариство "не ухвалювало рішень про припинення чи скорочення діяльності", а навпаки "вживає заходів для збільшення об'ємів продажів і зниження собівартості".

У "Поясненні" йдеться про те, що компанія вже кілька років поспіль працює собі в збиток, витрачаючи більше, ніж заробляє. Але 2019 року, попри майже 50% скорочення доходів в цілому, та зокрема, й від надання прав на використання кінофільмів, "Грин Филмс" вдалося зменшити збитки на третину порівняно з минулим роком, до майже 5 млн руб. (близько 1,7 млн грн).

Також компанія прозвітувала про зменшення боргового навантаження на 12%, до понад 170 млн руб. (або майже 58 млн грн).

Це може свідчити про те, що у компанії не збираються згортати діяльність, а навпаки, дотримуються обіцянок перед кредиторами, щоб продовжувати роботу, пишуть журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 500 днів, як Зеленський став президентом

"Грин Филмс" володіє нематеріальними активами, вартість яких станом на грудень минулого року склала майже 137,2 млн руб. (майже 47 млн грн). Це права на аудіовізуальні твори: "8 новых свиданий", "8 первых свиданий", "8 лучших свиданий", "Мамочки", "Между нами девочками", "Папаши", "Петля Нестерова", "Ржевский против Наполеона", "Служебный роман. Наше время", "Я буду рядом" та сценарій The Replacement".

Компанія повернула Мінкульту Росії 35 млн руб. (майже 12 млн грн) на виробництво фільму "Вниз" та відсотки за користування коштами федерального бюджету.

Шефір на прохання журналістів прокоментувати плани російської фірми, де він є співзасновником через кіпрську компанію, не відповів. Сказав, що "функції засновника у комерційних компаніях можуть не збігатися з виконавчими посадами в цих же компаніях".

Він заявив, що "не обіймає жодних посад в органах управління кіпрської компанії, не відповідає за операційну діяльність, не веде бухгалтерський облік і навіть не провітрює приміщення офісу".

Минулого року журналісти з'ясували, що Володимир Зеленський і його бізнес-партнери мають компанії у Росії, попри запевнення тоді ще кандидата у президенти, що закрили бізнес 2014 року. ​

Зеленський спочатку заперечував цей факт, але потім визнав і вибачився перед журналістами.

Тоді з'ясувалося, що компанія "Грин Филмс" не лише працює у Москві, але й отримала з російського бюджету 35 млн руб. на зйомки фільму.

Зараз ви читаєте новину «Пов'язаний із Зеленським бізнес в Росії планує збільшити продажі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути